Olay, 10 Ağustos'ta Bağlar ilçesi Emek Caddesi'ndeki kuyumcu dükkanında meydana geldi.

İddiaya göre bölgede yaşayanlar, 'Düşük ayarlı sahte altın satılıyor' diyerek polise şikâyette bulundu. Ekipler, ihbarlar üzerine DİKO Başkanlığı'ndan rapor istedi. Verilen raporun ardından 2 aylık çalışma yapıldı.

Polis ekipleri, kuyumcu dükkanına öğle saatlerinde operasyon düzenledi. İş yerindeki aramalarda, düşük ayarlı sahte altınlar olduğu iddiasıyla numuneler alındı. Toplanan ürünler, incelenmek üzere kriminale götürüldü.

"Odanın izniyle getirilen ürünleri satmaktayız"

25 yıllık işletmeci olan Kuyumcu Yunus Tatlı, bu dezenformasyonların temel sebebinin vicdanlı bir şekilde halka satılan altınlardan dolayı hem rakipleri hem de oda başkanlığı tarafından hedef gösterilmeleri olduğunu söyledi.

Tatlı, "Halka vicdanlı satış yapmaya devam ediyoruz. Hepimiz aynı yerden, bütün kuyumcular olarak derneğin, dernekten geçen, derneğin iznini alıp piyasaya ürün getiren toptancılardan ürün almaktayız. Sonuçta biz bir üretici değiliz. Düşük ayar olma ihtimali de sıfırdır. Çünkü biz toptancı değiliz. Biz üreticilerin getirdiği ürünleri odanın izniyle getirilen ürünleri satmaktayız. Yani bu dezenformasyona, yalana ve iftiraya niye ihtiyaç duyuldu. Çünkü oda başkanlığının piyasaya süreceği projeler önündeki en büyük takoz onlar için biziz." ifadelerin kullandı.

"Bize tezgâhı önceden hazırlamış"

Tatlı, "Oda başkanlığının gelip hem fiyatlarla ilgili fahiş, açık aralıklı fiyatlarla ilgili bizlerle hem orta yol bulması gerekir. Bahsettiği poşetli ve poşetsiz 50 yıldan belki de 100 yıldan beridir Türkiye Cumhuriyeti'nin her tarafında satılan çeyrek, yarım ve cumhuriyetlerin poşetleyip bundan rant elde etmesinden dolayı ve bizlerin de bu rantın karşısında dik duruşumuzu, taviz vermeden kaldığımızdan dolayı özellikle bizler tercih edildik. Kriminallerin sonuçlarını bekleyeceğiz. Basınla da paylaşacağız inşallah. Kendisi önceden bu tezgâhı hazırladığı için polislerin buraya yaptığı operasyonda aldığı numuneler daha buradan çıkmadan basına hazır bir şekilde demeç vermesi aslında tezgâhın büyüklüğünü gösteriyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

dusuk-ayarli-sahte-altin-iddiasina-isletmeden-aciklama-odanin-izniyle-getirilen-urunleri-satiyoruz-91b3c1a4.jpg

dusuk-ayarli-sahte-altin-iddiasina-isletmeden-aciklama-odanin-izniyle-getirilen-urunleri-satiyoruz-a532baa9.jpg

dusuk-ayarli-sahte-altin-iddiasina-isletmeden-aciklama-odanin-izniyle-getirilen-urunleri-satiyoruz-c88733fe.jpg

dusuk-ayarli-sahte-altin-iddiasina-isletmeden-aciklama-odanin-izniyle-getirilen-urunleri-satiyoruz-e428341e.jpg

Editör: Haber Merkezi