Bakan Eker, telefonla Bismil Kanaat Önderleri ve Pamuk üreticiler Birliği Başkanı Hasan Vural’ı arayarak, Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesislerin açılışı için hayırlı olsun.  dedi. 

EKER, BİSMİL OVASI TARIMSAL SULAMA TESİSLERİNİ ÖNEMSİYORUZ. 

 Eski Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve Ak parti Diyarbakir milletvekilli Mehmet Mehdi Eker,
Kanaat Önderi Başkanı Hasan Vural ile yapılan telefon görüşmesinde, Bismil ovasının suya kavuşmasıyla, Bölgenin ekonomik anlamda gelişmesine, refahın yükselmesine çok önemli katkılar sunacak. Ürün çeşitlenmesi ve dekar başına alınan ürün miktarında da artış olacak. Bu barajı hükümetimiz önemsiyor ve bir an önce tamamlanması için devletin bütün imkanlarını seferber ediyoruz. Dedi. 

Eker konuşmasının devamında, Silvan Projesi kapsamında yer alan Pamukçay, Ambar, Başlar ve Kuruçay barajlarının inşaatları tamamlandı, barajlara ait sulama inşaatlarının ise devam ediyor. Diyarbakır’ın bereketli ovaları çok yakın zamanda suyla buluşacak ve yaşanacak dönüşüm bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacak.dedi. 

CUMHURBAŞKANININ DİYARBAKIRDA AÇILIŞLARI; 
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Oto Sanayi Sitesi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin açılışını Diyarbakır’da dün gerçekleştirmişti.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bismil’deki Açılışa Video Konferansla Katıldı”
Bismil ilçesini ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan V Hamza Türkmen, Tarım ve Orman Bakanlığın Müsteşarları, DSi Bölge Müdürü ve Bismil Pamuk üreticileri birliği başkanı Hasan Vural, Bismil çiftçiler ile birlikte Cumhurbaşkanımızın Video Konferans yönteminin katılımıyla Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesislerin açılışı dün gerçekleştirmişti.
Açılış yeri olarak Bismil Kanaat Önderi Başkanı Hasan Vural’ın tarlasında yapılmıştı.d44ed1a0-7d17-4969-a077-cb549ab531d9.jpgff6b1b87-e63a-40c0-a34f-03ed7ae6bb51.jpg68595ac4-dc61-4cda-b40a-8cffd742fc30.jpgbe2442a7-d4ee-4638-b9a1-c8380eb21b40.jpg

Editör: Haber Merkezi