Erdoğan sesindeki rahatsızlığına rağmen mitingini iptal etmedi.

İşte Erdoğan'ın mitingdeki konuşmasından satır başları:

Demokrasiye sahip çıktığınız için, milli iradeye sahip çıktığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Türkiye'de oynanan oyunu gördüğünüz, buna karşı çıktığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun Ey Diyarbakır. Sesimizde rahatszılık var Diyarbakır, ama hiç önemli değil, bu can bu tende durdukça durmak yok yola devam...

Kısa, özet ifadelerle sizlere şöyle bugün 30 Mart ile ilgili ifadelerimi çok açık söyleyeceğim. 17 Aralık darbe girişimini iyi anladınız. 25 Aralık iyi anladınız. Bunlar kardeşliğimize, birliğimize, beraberliğimize yönelik saldırılardır. Bunlara direndiniz Onun için sizlere teşekkürler.

16 Kasım'da burada tarihi bir gün yaşadık. Irak Kürdistan bölgesel başkanı Barzani katıldı. Şivan Perver 30 yıl sonra vatanına döndü.

Yıllardır burada BDP belediyesi var. Soruyorum, Allah aşkına, BDP belediyesi size hangi hizmeti verdi? Siz oyunuzu ideolojiye mi vereceksiniz yoksa hizmete mi? İki uç var Türkiye'de MHP siyasi Türkçülük yapıyor, BDP siyasi Kürtçülük yapıyor. CHP kumsalların partisi, Ak Parti ise 77 milyonun partisi. Ben yaratandan ötürü seviyorum herkesi.

Bu BDP'nin ismindeki Barış'a, Demokrasi'ye bakmayın. 16 yaşındaki çocukları dağlara kaçırıyorlar. Biz hepimiz öleceğiz. Bizim çocuklarımız, kızlarımız başörtüsü yüzünden üniversiteye gidemedi. Erkek evladım katsayı yüzünden gidemedi. Kim sağladı gitmesini biz.

Bu ülkede hangi başbakan kendi vatandaşına Kürt Kardeşim dedi? Benden başka yok. Red, inkar, asimilasyon politikasını biz ayaklar altına aldık. TRT Şeş'i kurduk... Kürtçe propaganda yapabiliyor mu? Kürtçe öğrenebiliyor mu üniversitede? Lisede Kürtçe öğrenebiliyor mu? Ama dert başka.

Bu pensilvanya ihanet içinde. Youtube'a bir şey düşürdüler. Suriye ile ilgili bir görüşmeyi Youtube'a düşürdüler. Bu ahlaksızlıktır, adiliktir, namussuzluktur. Bunların inine gireceğiz inine. Daha ne olacak, şu hale bak yahu? Bu kadar önemli bir görüşmeyi ortam dinlemesi yaparak kimse servis yapıyorsun. Diyorum ki çocuklarınızı bunların dershanelerinden alın.

Bunlar kürdün temsilcisi benim diyor. Hadi oradan. Biz size aşığız. Kürdün temsilcisi lafla olunmaz. Biz size hizmetkâr olmaya geldik.

Anlatacağım çok şey var, ama sesim nedeniyle bana anlayış göstermenizi istiyorum. Siz onu başkan seçeceksiniz, ben de ona danışmanlık yapacağım. İnsan bir kere yanılır. Yaradana sığınıp çalışacağız. Gerçek barış, gerçek demokrasi budur. Bunu başaracağız.

 

Editör: Haber Merkezi