Rekabet Kurumu’nun, Erikli Su ve Meşrubat Sanayi ve Ticaret AŞ ile Pınar Su ve İçecek Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında yürüttüğü soruşturma sonuçlandı. 21 Eylül 2023 tarihinde başlatılan incelemelerde, her iki firmanın da 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediği değerlendirildi.

Yapılan inceleme sonucunda, iki şirketin satış fiyatlarına dair geleceğe yönelik olarak rekabeti kısıtlayıcı nitelikte bilgi alışverişinde bulunduğu belirlendi. Kurul, 24 Nisan 2025 tarihli toplantısında aldığı 25-16/377-175 sayılı kararla, söz konusu uygulamaların mevzuata aykırı olduğuna hükmetti.

Bu kapsamda Erikli firmasına 21 milyon 106 bin 469 TL, Pınar Su'ya ise 4 milyon 877 bin 401 TL olmak üzere toplamda 25 milyon 983 bin 870 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Erikli Su Boykot Listesinde

Ayrıca kamuoyunda Erikli Su’nun bağlı bulunduğu Nestle grubuna yönelik tepkiler sürüyor. İsviçre merkezli Nestle, siyonist rejimin büyük gıda üreticilerinden ve distribütörlerinden biri olan Osem Investments'a sahip bulunuyor. Nestle'nin, Gazze Şeridi’ne yaklaşık 2 kilometre mesafede yer alan Sderot’ta Ar-Ge merkezi bulundurması ve gayrimeşru yerleşimlerde faaliyet göstermesi nedeniyle, markaya karşı boykot çağrıları artıyor.

Nestle'nin bu faaliyetleri, kamuoyunda şirketi “iki çarpılı” marka konumuna getirirken, tüketiciler Erikli markasına yönelik tavırlarını sosyal medya üzerinden de sürdürmeye devam ediyor.

Kaynak: haber merkezi