Allah (cc) insanları yaratırken, Allah'ı tanısınlar diye onlara uyarıcı peygamberler ve kitaplar göndermiştir. İnsanlar ne zaman Allah'ın kanunlarını tanımayıp, zalimleştikleri zaman , Allah cc onlara uyarıcı bir peygamber gönderdi. Hatem-ül Enbiya son peygamber Hz Muhammed (sav) den sonra peygamberler gönderilmeyecektir.

Allah cc bu dini peygamberlerden sonra sahipsiz bırakmayacak, her asırda mücahid ve mücahid insanlar göndermiştir. 1990 yıllarda özellikle gençlere yönelik gayri İslami yapılar tarafından dinsizleştirme projesi vardı. Bu yapılara karşı baş kaldıran, gençleri onların ellerinden kurtarmak için, canla başla mücadele eden müslümanlar. 90'lı yıllarda insanlara İslami tebliğ ederek ve camilerde İslami çalışmaları ve çocuklara kur'an dersi verdikleri için, Feto'nün kurduğu kumpasla özellikle güneydoğu da tutuklanan çok sayıda gençler ömrünün baharında, ağır işkencelere tabi tutularak cezaevine gönderildiler.
Tek suçları çocuklara kuran- kerim dersi verdikleri için, çocukların ellerine silah verenler mükafatlandı, gençleri küfrün ve kötülüklerin deryasından çıkarıp, dinini diyanetini bilsinler diye onlara kuran-ı kerim dersi veren müslümanlar cezalandırıldı. Dile kolay otuz yılını zindanda geçiren Yusuf'u zindanın bahadırları, sabredip otuz yıl sonra esaretten özgürlüğüne kavuştular. Bu müslümanlara yapılan zulüm ile onlarla beraber çocukları, anaları, babaları, eşleride cezalandırıldı. Kimi eşine hasret, kimi babasına hasret, kimisi evladına hasret onları görmeden vefat ettiler.
Bir taraftan gayri İslami yapı tarafından hedef haline gelen müslümanlar, saldırılara maruz kaldılar, tehditler aldır. Ya bizim gibi olacaksınız, ya sizi öldüreceğiz, yada bu memleketten çıkıp gideceksiniz.
Allah cc Kâfir olanlar peygamberlerine dediler ki: Elbette sizi ya yurdumuzdan çıkaracağız, ya da mutlaka dinimize döneceksiniz! Rableri de onlara: Zalimleri mutlaka helâk edeceğiz! diye vahyetti.(İbrahim suresi 13.Ayet)

Bir taraftan feto yapısı tarafından tutuklanıp ağır işkencelere maruz kaldır. Bu baskılara rağmen davalarında asla taviz vermediler. Kimisi bu uğurda canını verdi, kimi hicret etti, kimisi ömrünün baharında yılarca cezaevinde kaldılar. Şeyh İbn Teymiyye (r.a) şöyle demiştir:
Düşmanlarım bana ne yapabilir ki?
Ben cennetimi yüreğimde taşıyorum,
nereye gitsem o benimle gelir.
Hapsedilmem halvet, sürgün edilmem hicret,
öldürülmem şehadettir.
Değil mi ki göğsümde Allah'ın Kitabı ve
Resulü'nün sünneti vardır.
Allah cc sabredenleri mükafatlandırır, zalimleri de cezalandıracaktır. Biiznillah.