Diyarbakır'da 12.11.2011 tarihinde gerçekleşen kepenk kapattırma eyleminde, kepenk kapatmak istemeyen kimi esnaflara yönelik şiddet ve talan eylemleri yapılmıştır.  Halkımızın gerçek iradesine saygı göstermek her kurum ve kişiye düşen bir sorumluluktur.

Bir toplumda yaşayan bireylerin aynı dünya görüşünü benimsemeleri beklenemez. Farklı görüşler şiddet yöntemi benimsemedikçe var olma hakkına sahiptirler. Bu ilke bütün çağdaş toplumlarca benimsenmiştir.

Geçmişte tek parti zihniyetinin insanları tek tip giyinme, tek tip düşünme ve tek tip hareket etme yönündeki uygulaması topluma ne kadar zarar verdiği ortadadır. Bugün halen birileri çıkıp tek görüşlülük konusunda toplumu zorluyorsa o toplumda yaşayan bireylerin buna itirazlarını yüksek sesle dile getirmeleri zorunluluktur. Kısaca her birey karşısındakine zarar vermedikçe kendi dünya görüşünü yaşama hakkına sahiptir.

Diyarbakır yoğurt pazarında esnafın kepenklerinin açık olması sebebiyle ses bombası atılması, Bağlar'da dükkânı açık olan esnaflara saldırılması ve işyerinin yağmalanması kabul edilemez bir durumdur. Esnafın zor ekonomik şartlar altında ayakta durmaya çalıştığı bir dönemdeyiz. İster siyasi düşüncesi, ister ekonomik endişesi nedeniyle dükkânını kapatmak istemeyenlere şiddet uygulayan bir düşüncenin çağdaşı kaldığı ve bunun eski faşist yönetimlerce uygulandığı hatırlardan çıkmayan bir gerçektir.

Biz aşağıda adı geçen Sivil Toplum Kuruluşları olarak, halkın iradesine saygının dillendirildiği bir ortamda kepenk kapatmak istemeyen vatandaşlara uygulanan şiddeti ve talanı kınıyoruz.

BASIN AÇIKLAMASI HÜRDER ADINA AV. ŞABAN DALGIN TARAFINDAN YAPILMIŞTIR. AŞAĞIDA ADI YAZILI OLAN KURUMLAR TARFINDAN DESTEKLENMEKTEDİR.

AY-DER,BAYINDIR-MEMUR SEN,BEM-BİR SEN,BİRLİK HABER-SEN,BÜRO MEMUR-SEN,  CAMİİ DERNEĞİ,D.İNSANİ YARDIM DER.,DEM DERNEĞİ,DİCLE FIRAT GRUBU,DİN-BİR SEN,DİYANET-SEN,ENERJİ-BİR SEN,GÖNÜL KÖPRÜSÜ,HAYAT-DER,HİZMET DERNEĞİ,ISLAH HAREKETİ-DER,İHVAN DERNEĞİ,İKRA EĞİTİM DER,İLİM-DER,İMAM HATİP Y. VE D. DER.,İNSAN VE ERDEM,İRŞAD-DER,KÖY-DER,KÜLTÜR MEMUR-SEN, EĞİTİM BİRSEN,MUSTAAZAF-DER,ÖĞ-DER,ÖZGÜR-DER,SAĞLIK-SEN,SAHABE-DER, SEK DERNEĞİ,ŞAFAK DERNEĞİ,ŞEFKAT DERNEĞİ,ŞURA-DER,TOÇ BİR-SEN,       ULAŞTIRMA-MEMUR SEN,YENİ İHYA DER,YETİM DERNEĞİ,ÖZGÜR EĞİTİMSEN

Editör: Haber Merkezi