1. Bütün kadın ve erkekler aynıdır. Hiçbir kadın veya erkek diğerinden daha akıllı veya iyi değildir.

2. Tek başına çocuk yetiştirmek zordur ve insanın eşiyle beraber çocuğunu yetiştirmesi daha iyi ve sağlıklıdır.

3. Boşanmak maddi olarak sarsıcıdır. Eşlerden yüksek gelirli olan, nafaka ve çocuğun maddi sorumluluğunu daha çok yüklenmek durumunda kalırken, daha az gelirli olan, boşanma sonrası daha düşük bir hayat koşulunda devam etmek zorunda kalır.

4. Boşanan bireylerin birlikte olacağı kişilerin çocuklu olma olasılığı daha yüksektir. Yeni partnerinin önceki birlikteliğinden olan çocuğuyla iyi ilişkiler geliştirebilmek aşılması gereken önemli engellerden biridir.

5. Yeni birileriyle çıkma ve eski eşle görüşmek her zaman zorlayıcı olacaktır. Başından bir evlilik geçmiş olan kimse, flört dönemini eskisi gibi yaşayamaz. Ayrıca, boşanan kişi çocukluysa, yaşayacağı yeni bir ilişkiye tüm dikkatini veremeyecektir.

6. Tek yaşayan kadınlar için geceler daha zor geçebilir. Evlilik hayatından sonra, evliyken önemsenmeyen çıtırtı veya patırtı sesleri, uyku düzenini olumsuz yönde etkileyebilir.

7. Evlilik bir birliktelikten daha fazlasıdır. İki kişi hayatı paylaşırken aslında daha önce var olmayan bir uyumu yaratır. Her zaman birliktelik, ayrılıktan daha değerlidir.

Editör: Haber Merkezi