ABD’nin öldürdüğü 18 Türk Taliban için Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazına büyük ilgi gösteren dünyanın önde gelen haber ajansı Reuters cenaze fotoğraflarını ise “İstanbul’dan Taliban fotoğrafları” başlığıyla servis etti. Bu fotoğraflar içerisinde bir kare vardı ki, altına yazılan yorum hikayeyi bilenleri bir hayli güldürdü.

Bir omzunda kalpaklı Atatürk fotoğrafı basılı Türk bayrağı, diğerinde ise kelime-i tevhit yazılı yeşil sancak taşıyan sakallı, cübbeli şahsı görüntüleyen Reuters, altına modernizmle, "İslamiyet’in buluşması" anlamına gelen bir yorum yazdı.

Taraf gazetesi ise birinci sayfasından verdiği fotoğrafa, "Hacının aklı epey karışmış" başlığını yazıp, altına da şu yorumu yaptı: "Hacı amca sırtında taşıdığı kalpaklı Mustafa Kemal'li Türk bayrağı ve üzerinde Arapça yazılı dini bayrak ile Türk-İslam sentezinin tüm yükünü omuzlamış halde yürüyor. Kim demiş Kemalizm başarısızdır diye?"

Fakat bu yorumlar fotoğrafın kahramanını yakından tanıyanları çok güldürdü. İnternet haberciliğinin yeni adreslerinden Dosdoğruhaber'in editörlerinden Samet Kahraman fotoğrafın arkasında gerçeği kaleme aldı.

İki medya kuruluşunu ters köşeye yatıran 'Hacı'nın hikayesini mahallesinde yaşayan editörün kaleminden okuyalım: "Fatih sakinleri tarafından çok iyi tanınan, Fatih Camii avlusunda, Malta çarşısında hemen her gün görebileceğiniz ‘mahallemizin delisi’ de Reuters’ın kadrajına girdi. Fatih esnafının çok aşina olduğu, akli dengesi yerinde olmayan ve her daim yeşil bir İslam sancağı ve kalpaklı Atatürk flamasıyla dolaşan meczubumuz, Reuteurs editörlerinin ‘oryantalist’ yorumlarına hedef olmaktan kurtulamadı. İşgüzar editörün bu “çok çarpıcı” tespitine Fatihliler çok gülecek. Çünkü, bizim mahallede çok iyi bilinir ki, İslam sancağıyla Mustafa Kemal flamasını aynı anda bir deliden başka kimse taşımaz."

Haber 7

Editör: Haber Merkezi