Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Konrad Adenauer Stiftung'la ortaklaşa düzenlediği 60. “Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim Semineri” Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğinde düzenlendi. Yerel medyanın sorunlarının ele alındığı ve çeşitli çözüm önerilerinin sunulduğu, mesleki bilgiyle tecrübelerin paylaşıldığı seminere, Diyarbakır"dan Silvan Malabadi Gazetesi ile Ergani Haber gazetesi katıldı. Malabadi Gazetesinden Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İhsan Yılmaz, Ergani Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Esat Taştekin, seminere katılarak sertifika alan gazetecilerdi.

Açılış Konuşması Mehmet Atalay"dan
 
Malatya"da iki gün süren seminer çalışmasının açılış konuşmasını Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay yaptı.
Atalay, konuşmasında Van'da yaşanan doğal afete dikkati çekti ve ilde 11 yerel gazete olduğunu, depremde sadece bir gazetenin çıkabildiğini belirtti. Bir gazetenin idari binasının, birkaç gazetenin de matbaasının zarar gördüğünü aktaran Atalay, BİK olarak bu gazetelerin çalışabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Mehmet Atalay konuşmasında sık sık dile getirdiği yerel basının önemine de göndermelerde bulundu.

Basının kötü günde ümit aşılaması gerektiğine vurgu yapan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü, "Gazeteciler, herkesin karamsar olduğu, morallerin bozuk olduğu, insanların çadır için, yemek için hakikaten sıkıntılar yaşadığı bir dönemde, devletin ve halkın buluşmasını sağlayacak. Onlar arasında köprü olacak, sıkıntıların giderilmesinde katkı sağlayacak. Yapılanları da halka duyuracak. Bu noktada güçlü bir basının önemini anladık. Van'da 'Van Postası' diye bir gazete var. O gazete depreme rağmen çıktı. Sahibini de tebrik ettim. Baştan sona gazeteyi inceledim. Van ve yöresinin sorunları ve özel haberlerle doluydu. 'Gazetecilik bu' dedim. O ilde iyi ki o gazete var. Depremde çıkmak hakikaten önemliydi" ifadelerini kullandı.
 
Yaygın Medya Yerelle Buluştu
 
Bu arada Malatya"daki seminerde bölge illerinden katılan gazeteciler, yaygın medyadan gelen konuklarla buluşma imkanına sahip oldu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanvekili Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanyardımcısı Vahap Munyar, Milliyet Gazetesi Yazarı Nail Güreli, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti  Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özdemir, Cumhuriyet Gazetesi Haber Editörü Sevim Ertemur, TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük ve Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman, Tunceli, Elazığ, Kahramanmaraş, Muş ve ilçelerinden katılan gazetecilere deneyimlerini aktardı.
Cuma ve cumartesi günkü eğitimler sonunda kursiyerlere katıldıklarına ilişkin birer sertifikada verildi.

Bu arada Seminere Bismil Haber Gazetesi de davet edilmiş olup, iş nedeniyle fırsat bulunmadığında seminere iştirak edilmemiştir.

Editör: Haber Merkezi