Müslüman gençleri, asrın kötülük ve musibetlerinden kurtarabilmek ve muhafaza edebilmek için şeytanın tuzaklarının iyi bilinmesi gerektiğini ifade eden Molla Yakup Arı Karınca, şeytanın insanlara çok büyük kötülükleri bile cazip göstererek günaha düşürebildiğini belirtti. Molla Karınca; şeytanın, “Sigara iç, rahatlanırsın; kumar oyna, para kazanırsın; bir defa içki içmekle bir şey olmaz”gibi telkinlerle gençleri günaha sürüklediğine dikkat çekti.

Şeytanın vesveseleriyle insanı hayvanlaştırdığını belirten Karınca, “Rabbimiz hayat kitabımız Kuran’ı kerimde şöyle ferman ediyor: ‘Siz ey imana ermiş olanlar! Sarhoşluk veren şeyler, şans oyunları, putperestçe uygulamalar ve gelecek halkında haber vermek, şeytanın işi birer pislikten başka bir şey değildir. Bunlardan kaçının ki mutluluğa eresiniz. Şeytan içki ve kumarla sadece aranıza düşmanlık ve nefret sokmak ve sizi Allah’ı anmaktan ve namazı kılmaktan alı kuymak ister. Halen vazgeçmeyecek siniz.’ Bu ayetlerle bizi şeytana karşı uyarıyor.”dedi.

“Kötülükler; zamanla gençleri dinsiz, acımasız, günahkar, zalim ve canavar yapar”
Şeytanın gençlere karşı tuzaklarını da tek tek sayan Molla Karınca, “Sigara, içki, kumar, şans oyunları, fal okları, cahiliye müzik, kötü ortamlar, kötü arkadaş, inançsız yetiştirmeler, gayrı meşru eylemler, eroin tarlaları, namazı terk etmek, zinakar zihniyet, gayrı meşru eğlenceler, İslami olmayan düğünler, Yahudileşme, dünyevileşme, zevkperestlik, pasiflik ve durgunluk, bidatçılık, taklitçilik, cehalet, modayı taklit etmek, hain bakış, akrabayız diye karma hayat, karma eğitim, asrın vebası cinsellik, Kur’an sünnet ve ulemadan uzak yanlış bir din anlayışı; bu kötülükler zamanla gençleri dinsiz, acımasız, günahkar, zalim ve canavar yapar. O zaman anayı da, babayı da, vilayeti de, harap eder yakar ve yıkar.” şeklinde konuştu.

“Gençler için İslami ve insani önlemler almalıyız”
Büyük günahlara da dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Molla Karınca, “Faiz, Allah ve resulüne savaş açmaktır. Zulüm, eliyle evini yıkmaktır. Alkol ve uyuşturucu; cana, mala, namusa, nesle ve dine saldırmaya yol açar. İsraf, şeytana kardeş olmaktır. Sigara, yavaş yavaş kendi eliyle intihar etmektir. Irkçılık, iblisi şeytanlaştıran ilk günahlardandır. Soy sop iddia etmek, Ebu Lehebçe düşünmektir. Yalan, iki dünyada yüzü karatan günahtır. Bidatçi olmak, şeytanın insanın alnında öpmesi ve amelinin kabul olmamasıdır. Cehalet, Allah’ın Kur’an’da iki şeyden Allah’a sığının dediği günahlardandır. Birincisi şeytan, ikincisi cehalettir. İşte bu günahlara batan gençler hem kendisini hem de çevresini yakar. Onun için İslami ve insani önlemler almalıyız.” ifadelerini kullandı. (Hacı Yılmaz/Cüneyt Hasar

Editör: Haber Merkezi