A.Rahman Akbulut-   O haftada bir saat olarak verilen ders süresi 45 dakika ile sınırlı. Bunun 15 dakikası  teneffüs. Burada okutulan ders saat sayısı yetersiz. Sokakların hali belli. Kötü alışkanlıkların ağına düşme risk hayli fazla.  Okullarda verilen dini eğitim yetersiz. Din dersi istenilen seviyede değil. Anne ve baba dini hassasiyetleri yoksa varın neticeyi siz düşününüz. Maddi ve manevi yönden gençlerini iyi yetiştirmeyenler, geleceği huzurlu olamaz diye düşünüyorum.

Uzun saçlı, kulağı küpeli, top sakalı, açık saçık bir şekilde yetiştirilen bir nesille karşı karşıyayız. Kültür, özgürlük, hürriyet adı altında yetiştirilen bu gençlerin yetiştiğini görüyorum. örf adet gelenek ve göreneklerine bağlı olmayan anne baba akraba, saygısı manevi değerlere bağlı olmayan bir nesil yetişiyor. Hukuk fakültesini okuyan görenci profesör annesini boğazlayan bir gençlik. Maneviyattan yoksun bir gençliğin yetiştirmenin neticesidir yaşanan bütün kötü gelişmelerde gençleri ön planda görüyoruz. Dolaylı olarak bir nesil yok ediliyor.

Ruhen de temiz olmayan bir gençlik, sadece midesi için, sadece nefsi arzuları için yetiştirilen bir gençlik bencil olur. Hayatı sadece bu dünyadan ibaret sayan, Allah?a olan inancı zayıf veya inanmayan, din, iman Allah ve peygamber inancından yoksun, istikameti olmayan bir gençlik, pusulasız denize açılmış bir gemi misalidir. İstenilmeyen neticeler doğurur diye düşünüyorum. İnsan Hayatını sadece yemek, içmek ve nefsini tatmin etmek için çabalayan ve hayatın gayesini  sadece bu dünya olduğunu tasavvur edenler, insan hayatının sadece bu dünyadan olduğunu varsayanlar, materyalizmin ağına düşmüş demektir

Bir baba olarak, bir aile sorumlusu olarak evlatlarımıza İslam?ı anlatalım. Bir anne ve baba olarak hayırlı bir evlat yetiştirmek asli görevlerimizin arasındadır.. Beslenme, barınma dünyevi gereksinimlerini temin ettiğimiz gibi, manevi yönden de gıdasını da ihmal etmemek gerekir. Abdestsiz yavrusunu emzirmeyen bir anne, haram lokma ağzına almayı düşünmeye bir baba çocuk yetiştirme konusunda en önemli etkendir.

Hayat rehberimiz olan  Kuranı kerimimi ailede günde bir saat bile olsa beraber okumaya, anlamaya ve yaşamaya çalışalım.

Gençliğin sorunlarını İslami ahlak ve dini bir anlayışla çözülür. Maddi yönden evlatlarımıza sahip olduğumuz kadar, manevi ve ahlaki yönden de geliştirmek lazım.. İç huzuru sağlamak, annesine babasına saygılı, büyüklere saygıyı, dini değerlere saygılı memleketine , milletine saygılı bir evlat yetiştirmek gerekir. Bunu sağlamanın yolu İslami bir ruh, İslami bir ahlak vermekten geçer.

Bilgi ve beceri takdir edersiniz ki,  eğitim ve öğretimle sağlanır. Aile, okul, öğrenci ve veli diyaloguyla sağlanır. Çocuklarına sahip çıkmayan, dini terbiyeyi vermeyen kötü şeylerden  sakındırmayan bir genç, kendini bilmez, kötü alışkanlıklara müptela, toplumun ondan zarar gördüğü bir gençlik olarak karşımıza çıkar.

Bir baba evladına güzel terbiyeden daha iyi bir miras bırakamaz.. Hayırlı bir evlat anne ve babasına, memleketine, milletine ülkesine hayırlı bir insan olması kadar faydalı bir şey görmüyorum...

Editör: Haber Merkezi