Bismil’de 7 ay önce Savur’un Soylu (Deriş) Köyü ve Çınarönü (Cılın ) Köyü arasında çıkan tartışma daha sonra kavgaya dönüşmüş, Soylu (Deriş ) Köyü’nden bir vatandaş hayatını kaybetmişti.

BARIŞ TÖRENİ BİSMİL’DE BİR DÜĞÜN SALONUNDA YAPILDI.

Görevden alınarak yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Bismil Belediye Başkanı Orhan Ayaz’ın girişimiyle Öncel ve Kortak aileleri barıştırıldı. Barış törenine yaklaşık 1500 kişi katıldı.

Bismil İlçesi’nde düzenlenen barış törenine Görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Berdan Öztürk ile Saliha Akdeniz, HDP Gurup Başkanvekili Meral beştaş, HDP milletvekilleri Ebru Günay, İmam Taşçier ve Musa Farısoğulları katıldı.

“HALKIMIZIN İÇERİSİNDEKİ BİRLİĞİ SAĞLAMAK”

İki ailenin barıştırılması için düzenlenen törende konuşan görevden alınan Bismil Belediye Başkanı Orhan Ayaz, şunları söyledi: Bu gün burada bir barışı tesis etmek için bulunmaktayız. Halkımız açısından çok önemli bir sürecin eşiğindeyiz. Dört bir yandan halkımızın kazanımlarına saldırıların devam ettiği bu süreçte, böylesi bir barışa vesile olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Yıllarca savaş ve kaosun hakim olduğu bu topraklarda, tek amacımız kendi halkımız içerisindeki birliği ve bütünlüğü devam ettirebilmektir. Bunun yolu da iç barıştan geçmektedir. Bizlere bu barışı tesis etme fırsatı veren ailelerimize canı gönülden teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

TÜRK: “BUGÜN BARIŞ GÜNÜ”

Görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, “Bugün barış günü” diyerek sözlerine başladı. Yüz yıllardır bölgede bu tür husumetlerin yaşandığını belirten Türk, “Yüz yıllardır memleketimizde zorluklar çıkarıldı. Ama en önemlisi barıştır. Bu barış için çalışan herkese teşekkür ediyoruz. Bizim içimizde barış olunca mutlu oluyoruz.

Haber; ilyas Akengin Foto; Orhan Ayaz

Editör: Haber Merkezi