DİYARBAKIR - Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) Diyarbakır Şubesi, Muharrem ayı nedeniyle bayanlara yönelik "Hz Hüseyin'i ve Kerbela'yı Anma" programı düzenledi. Mustazaf-Der Diyarbakır Şubesi'nin bayan komisyonu tarafından organize edilen program yoğun ilgi gördü.

 

Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçesinde bulunan Kaplan Düğün Salonu'nda düzenlenen program saat 13.00'te başladı. Salon hınca hınç dolarken yer bulamayan bazı bayanlar programı ayakta izlemek zorunda kaldı.

 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, sinevizyon sunumu ile devam etti. Programda Hz Hüseyin üzerine bestelenen ilahiler seslendirildi. Hz Hüseyin'in şehadetini konu alan skeç ise duygulu anlar yaşattı. Katılımcılar dakikalarca gözyaşı düktü. Etkinlikte günün anlam ve önemine binaen Kürtçe ve Türkçe konuşmalar yapıldı.

 Aytekin: Kerbela Zulme Karşı Dik Durmaktır
İlk olarak Türkçe bir konuşma yapan Mustazaf Der bayan komisyon üyesi Remziye Aytekin, Muharrem ayında birçok güzel hadisenin meydana geldiğini, ancak Kerbela olayının ümmetin yüreğini yaktığını söyledi. Peygamber efendimizin gözbebeği, torunu Hz Hüseyin ve yarenlerinin Kerbela'da şehit edildiğini hatırlatan Aytekin, Kerbela olayının ümmete zulme karşı dik durmayı öğrettiğini söyledi.

 Hz Zeynep Mümin Bayanlara Modeldir
Aytekin sözlerini şöyle bitirdi; "Hz Zeynep ise kıyamete kadar gelecek olan mümin kadınlar için bir modeldir, örnektir. Zeynep daha küçücük bir çocuk iken bile büyük sıkıntılara çekti, 5 yaşında iken annesini kaybetti. Hz Zeyneb ibadetlerine de çok düşkün idi. Ömrünün son demlerine kadar elinden geldiği kadar gece namazlarını kılardı. Rabbim bizleri onun yolunda gidenlerden eylesin…"

 Mecidi: Hz Hüseyin Kıyamı Ümmeti Gaflet Uykusundan Uyandırdı
Daha sonra Kürtçe bir konuşma yapan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Şemsihan Mecidi, bugün burada peygamber efendimiz Hz Muhammed'in ehli beyti için toplandıklarını, bu nedenle Hz Muhammed'in misafirleri olduklarını söyledi. Ümmetin gaflette olduğu bir zamanda Hz Hüseyin'in kıyamla ümmeti gaflet uykusundan uyandırdığını ifade eden Mecidi, bu kıyamda Hz Hüseyin ve yarenlerinin şehit olduklarını söyledi. Hz Zeyneb'in de çok sıkıntı çektiğini belirten Mecidi, tüm acılara rağmen zulme karşı dik durduğunu söyledi.

 Program okunan ilahi ve dua ile sona erdi. Ayrıca, erkeklere yönelik düzenlenecek program ise aynı yerde saat 18.00'de başlaması bekleniyor. (M. Salih Keskin - İLKHA)

 

Editör: Haber Merkezi