Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tıbbi Bitkiler Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Kan, yaptığı açıklamada, kış çayı olarak kullanılan tıbbi ve aromatik bitkilerin; mevsim değişikliği ve soğuk kış günlerinde azalan vücut direncini güçlendirdiğini söyledi.

"Kış çayı olarak kullanılacak bitki mutlaka bu yılın hasadı olmalı" diyen Doç. Dr. Yüksel Kan, "Bu bitkiler, tıpkı siyah çay demler gibi demlenmelidir. Yani bitki, kaynama işlemi bitmiş suyun içine bırakılmalıdır. Kaynatmak ise kesinlikle yanlıştır. Sıcak suyun içine atılıp 3-5 dakika bekletilen bitki, daha sonra demleme kabından süzülerek alınmalıdır" dedi.

A.A

Editör: Haber Merkezi