Bursaspor maçında Emre ile Cristian arasında yaşanan ve kavgaya dönüşen tartışmanın yankıları sürerken, teknik direktör Aykut Kocaman, kaptan Alex ve Emre bugün konu hakkında açıklamalar yaptı.

Dün düzenlediği basın toplantısında herkesten özür dileyen Emre'nin ardından bu sabahki idman öncesinde teknik direktör Aykut Kocaman futbolcularına kısa bir konuşma yaptı. Kocaman'ın ardından Emre ve Alex'in söz aldığı konuşmalar alkışlarla bitti.

Kocaman şu ifadeleri kullandı:

"BU KONU BENİM İÇİN KAPANMIŞTIR BEN DE SİZLERDEN ÖZÜR DİLİYORUM"

"Bursaspor maçında oynayan-oynamayan herkesi yürekten tebrik ediyorum. G.Saray maçından sonraki böylesine kritik bir maçta bu kadar iyi oynamak, sezonun en iyi oyununu oynamak bu takımın kalitesine uygun bir davranıştı.

12 yıllık antrenörlük yapıyorum. İçim dışım bir. Hayatımda ilk defa bir oyuncuyla karşı karşıya geldim. Bir daha da böyle bir şey yasayacağımı tahmin etmiyorum. Emre ile konuştuk. Özür diledi. Özür dilemek bir erdemdir. Hepinizin adına kabul ettim. Ancak bir daha asla böyle bir şey yaşanmayacak. Bu olay benim için kapanmıştır. Galibiyet sevincini kursağınızda bıraktığımız için ben de sizlerden özür diliyorum."

"BUNDAN SONRA SIKINTI YARATAN BEN OLMAYACAĞIM"

Emre ise; "Olayın sıcaklığıyla çok yanlış bir tepki verdim. Böyle bir tepki vermek, takım içinde böyle bir ortam oluşturmak benim haddim değildi. Bundan dolayı herkesten özür diliyorum. Hocamdan da özür diledim. Bundan sonra Sıkıntı yaratan, sorun yaratan kişi ben olmayacağım. Geçen sezon hep birlikte bir yürek ortaya koyduk. Onu elimizden almaya çalıştılar. Birlik olduk, buna karşı direndik, direnmeye de devam edecegiz. Bir kez daha hocamdan, teknik heyetten, futbolcu arkadaslarrmdan, malzemecilerden, masörlerden tüm ekipten ve bu olaya şahit olan büyüklerimden özür diliyorum. Hakkınızı helal edin. Yaptığımın farkındayım hocam, günü kurtarmak için özür dilemiyorum. Bundan sonra da arkadaşlarıma saha içinde ve saha dışında yardımcı olabilmek için elimden ne gelirse yapacağım." şeklinde konuştu.

"BUNLARI UNUTMAMIZ LAZIM"

Kaptan Alex "Biz saha içinde olan şeyleri saha içinde bırakmamız lazım bence bu olayda bir iletişim kopukluğu oldu. Maçın tansiyonuyla oldu. Ben de bu tip şeyler yaşadım. Bunları unutmamız lazım. Futbolun doğasında böyle şeyler olur. Bu olayları saha içinde öldürelim, saha dışına taşımayalım" dedi.

Öte yandan sarı-lacivertli takım Trabzonspor maçının hazırlıklarını sürdürdü. Güneşli havada yapılan çalışmada takımın neşeli olduğu gözlenirken, Emre'nin de istekli oluşu dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi