Boyacılık yapan ancak bir süredir işsiz olan Orhan İlban (32) eşi Faize İlban’ı (30) iki çocuğunun gözleri önünde öldürdü. Gaziantep’te yaşayan Orhan İlban uzun süredir karısına şiddet uyguluyordu. Dayak ve tehditlerin artması üzerine birkaç gün önce Orhan İlban’ın annesi Yeter İlban, gelinini alarak kendi evine götürdü.

Anne Yeter İlban, oğluna da “Sakinleşinceye kadar gelinim bende kalsın” dedi. Önceki akşam barışmak için annesinin evine giden İlban eşiyle tekrar tartışmaya başladı. Aile büyüklerinin araya girmesiyle kavga yatıştırıldı. Ancak ertesi sabah çift yine tartıştı. Olayın büyümesi üzerine öfkeli koca karısını 12 yerinden bıçakladı.

İki çocuk annesi Faize İlban, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Korkunç olay sonrasında, tartışmanın yaşandığı evin penceresinden olan biteni anlamaya çalışan, çiftin 7 yaşındaki kızları Sıla ile 4 yaşındaki oğulları Davut’un bakışları yürekleri burktu. Cinnet anlarına tanık olan küçük çocuklar, demir parmaklıkların ardından babalarına adeta hesap sordu.

'ALDATIYORDU' DEDİ

Komşuların ihbarıyla eve gelen Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri tarafından gözaltına alınan Orhan İlban'ın ilk ifadesinde, eşinin kendisini aldattığını ve bu nedenle tartıştıklarını öne sürdüğü öğrenildi. İlban'ın 17 yıl önce halasını da öldürdüğü ortaya çıktı.

CİHAN- SABAH

Editör: Haber Merkezi