Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Hani’de yenilenen 63 kilometrelik grup mahalle yollarının açılışını yaptı, hükumet konağının temelinin attı.

İlçede düzenlenen temel atma ve açılış töreninde konuşan Vali Karaloğlu, Diyarbakır halkına tüm kamu kurumları ve ilçe belediyeleriyle gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Rahmetli Muharrem Ertaş’ın “Aşkınan çalışan yorulmaz.” Sözünü hatırlatan Karaloğlu, “Aşkla, şevkle, ihlasla bu kadim şehrin güzel halkına gece gündüz hizmet ediyor; enerjimizi de sizden, sizin duanızdan alıyoruz”dedi.

Diyarbakır’ın her santimetre karesine ulaşmaya, problemleri öncelik sırasına göre çözmeye gayret ettiklerini dile getiren Karaloğlu, 17 ilçenin tamamını şantiyeye çevirdiklerini vurguladı.

Temelini attıkların hizmet binasında kaymakamlık, belediye ve adliyenin yer alacağını belirten Karaloğlu, vatandaşın kamuyla ilgili bütün hizmetlerini bu binadan alabileceğine söyledi.

Diyarbakır'ın tamamında 1200 kilometre hedefiyle başlattıkları yol çalışmalarının devam ettiğini aktaran Karaloğlu “Hani’de planladığınız 63 kilometrelik asfaltı tamamladık ve vatandaşımızın hizmetini sunduk. İnşallah 2022-2023’te yeni yollarımız olacak. 3 büyük mahallemizde sokak aralarında 83 bin metrekare parke döşedik” şeklinde konuştu.

Gençlerin bozguncular tarafından istismar edilmemesi için de çalıştıklarını vurgulayan Karaloğlu, Gürbüz mahallesinde faaliyete geçirdikleri gençlik merkezinden 300 çocuğun faydalandığını belirtti.

Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Gürbüz’deki gençlik merkezini Şubat’ta açtık. Mayıs ayındaki liseye geçiş sınavlarında 4 çocuğumuz fen lisesini kazandı. İnşallah önümüzdeki dönemde buradaki akademik liseyi de Hatuniye Medresesinde açacağız. Geçmişte bilim adamları yetiştirmiş olan kadim medreseyi inşallah Hanili gençlerimizin emrine vereceğiz. Hani’de yeni bilim insanları yetişecek ve gençler artık bozguncuların, fitnecilerin tuzağına düşmeyecek”

İlçeye terminal ve itfaiye binası kazandıracaklarını dile getiren Karaloğlu, Samsun Büyükşehir Belediyesinin kardeş belediyecilik kapsamında ilçede yapacağı hayvan pazarı inşaatının da yakında başlayacağını söyledi.

İlçeye arıtma tesisi kazandırmak için yaptıkları ihalede yer tesliminin yapıldığını belirten Karaloğlu, “Hani’yi geleceğe el birliği ile taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine geçmişte gelen paranın üzerinde bir para gelmediğinin altını çizen Karaloğlu, yerelden kaynak oluşturmaya çalıştıklarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Diyarbakır’a pozitif ayrımcılık yaptığını ifade etti.

Bitlis’te yapılan bölge valileri toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kentle ilgili 8 büyük problemi sunduklarını ve bu problemlerin çözüme kavuştuğunu belirten Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürü:

“Bu yılki toplantıda yeni problemler götürdük. İnşallah önümüzdeki dönemde de o problemler çözülecek ki bunlar gerçekten Diyarbakır'ın çok köklü problemleriydi. En önemlisi Diyarbakır Dicle Barajı'ndan yeni bir isale hattı içme suyu problemiydi ve ihalesi yapıldı. Şu anda yeni pompa istasyonu yeni isale hattı devam ediyor. İnşallah bundan sonra da Diyarbakır’a sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımızın desteğiyle hizmete etmeye devam edeceğiz”

Diyarbakır’da planladıkları hizmetler bittiğinde kentte yaşam kalitesinin daha da yükseleceğini vurgulayan Karaloğlu, konuşmasının şöyle tamamladı:

“İddiamız şu, Diyarbakır’ın çözülemeyecek problemi yok. Anahtarımız, Diyarbakır’da sağlamış olduğumuz huzur ve güven ortamını devam ettirebilmek. Diyarbakır’da yaşayan herkes bu huzur ve güven ortamını devam ettirirse emin olun biz Diyarbakır’da her problemi sırayla çözeriz. Vatandaşımızın yaşam kalitesini yukarıya çekeriz. Yaşamını kolaylaştırırız” dedi.

Törende AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, İlçe Kaymakamı Abdullah Yüksel ve Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale de birer konuşma yaptı.

Vali Karaloğlu, daha sonra ilçede esnaf ziyareti yaptı, tadilatı devam eden Hatuniye Medresesindeki çalışmaları inceledi.

Aynkaris şifalı suyunun çevre düzenlemesiyle ilgili bilgi alan Karaloğlu, daha sonra Gürbüz mahallesine geçerek Bilgievi öğrencilerinin bu dönemdeki ilk ders zilini çaldı.whatsapp-image-2021-10-08-at-18-49-25.jpeg2.jpegwhatsapp-image-2021-10-08-at-18-49-21.jpeg

Editör: Haber Merkezi