UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu ikinci maçında yarın Portekiz ekibi Braga'yı konuk edecek olan Galatasaray, yaklaşık 6 yıl sonra sahasında bir ''Devler Ligi'' maçına çıkacak.

 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İstanbul'daki son maçını 5 Aralık 2006 tarihinde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda İngiltere'nin Liverpool ekibiyle oynayan sarı-kırmızılı takım, Braga maçıyla taraftarının UEFA Şampiyonlar Ligi hasretini sona erdirecek.

 Bu sezon ''Devler Ligi''ndeki ilk maçını deplasmanda İngiltere'nin Manchester United takımı ile yapan ve rakibine boyun eğen Galatasaray, Portekiz temsilcisiyle oynayacağı karşılaşmayla 2 bin 126 gün sonra seyircisi önünde bir UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşması yapacak.

 Sarı-kırmızılılar, 2008-2009 sezonunda ise ''Devler Ligi'' gruplarına kalma şansını ön eleme turunda Romanya'nın Steaua Bükreş takımına elenerek yitirmişti.

-Terim, 3 bin 216 gün sonra İstanbul'da takımın başında-

Teknik direktör Fatih Terim, yaklaşık 9 yıl sonra Galatasaray'ın başında İstanbul'da sarı-kırmızılı taraftarlar önünde bir UEFA Şampiyonlar Ligi maçına çıkacak.

 2003-2004 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi (D) Grubu'nda Juventus, Real Sociedad ve Olmpiakos ekipleriyle mücadele eden Fatih Terim yönetimindeki sarı-kırmızılı takım, İstanbul'daki son maçında 2 Aralık 2003 tarihinde Juventus ile karşılaştı ve İtalyan ekibini 2-0 mağlup etti.

 Başarılı teknik adam, aradan geçen 3 bin 216 günün ardından Braga maçıyla tekrar İstanbul'da sarı-kırmızılı takımın başında bir ''Devler Ligi'' maçında boy gösterecek.

-Türk Telekom Arena'daki ilk Avrupa kupası maçı-

Galatasaray'ın Baraga ile oynayacağı karşılaşma, Türk Telekom Arena'daki ilk Avrupa kupası maçı olacak.

 2010-2011 sezonuna Mecidiyeköy'deki Ali Sami Yen Stadı'nda başlayan sarı-kırmızılı takım, sezonun ikinci yarısını devre arasında hizmete açılan Türk Telekom Arena'da oynadı. Galatasaray o sezon UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Ukrayna'nın Karpaty Lviv takımına elenerek, Avrupa defterini erken bir tarihte kapattı.

 ''Cim Bom'', tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçirdiği ve Spor Toto Süper Ligi 8. sırada bitirdiği 2011-2012 sezonu sonunda ise Avrupa kupalarına gidemedi.

 

Editör: Haber Merkezi