Büyükşehir Belediyesi, hasta ve hasta yakınları için 2017’de faaliyete aldığı misafirhaneye konuk olan vatandaşlara ücretsiz barınma hizmeti vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Misafirhanesi, 136 oda 391 yatak kapasitesi ile Türkiye’deki mevcut örnekleri arasında en çok kontenjanlı misafirhane olma özelliği taşıyor.

Çevre il ve ilçelerden tedavi için kente gelen ve kalacak yeri olmayanların ücretsiz kalabildiği misafirhanede 2021 yılında 51 bin 36 kişi ağırlandı.

Otel konforunda hizmet verilen misafirhanede kalan hasta ve yakınları için revir, mescit, sosyal servis, ücretsiz kahvaltı ve çay hizmeti veriliyor.

Tam teçhizatlı çamaşırhanede kıyafetlerini ücretsiz yıkayabilen misafirler, katlarda bulunan ütü odalarında da ütülerini yapabiliyor.

“Kendi evimde gibi hissediyorum”

Siirt’ten tedavi için kente gelen Evin Güneş, daha önce misafirhaneyi bilmediği için çok zorluk yaşadığını söyledi.

Hastane çalışanlarının yönlendirmesiyle misafirhaneye geldiğini belirten Güneş, “Misafirhaneyi öğrendiğimizden beri güvenle ve mutlu bir şekilde burada kalıyoruz.” dedi.

Misafirhanede verilen hizmetlerden çok memnun olduklarını ifade eden Güneş, şunları ifade etti:

“İlk zamanlarda Diyarbakır’a yolum düştüğü zaman çok üzülüyordum hatta ağlıyordum çünkü benim kalacak bir yerim yoktu ama sonradan işte belediyenin bu hizmetini görünce buraya geldik. Güvenle geliyorum, daha mutlu geliyorum. Burada kendi evimde gibi hissediyorum. Çalışanların güler yüzleri ve ilgileri, her şeyden o kadar çok memnunuz ki Allah hepsinden razı olsun. Buraya misafirhane demiyoruz 4 -5 yıldızlı otel diyoruz.”

Siirt’ten tedavi için kente gelen Zeynep Güneş, hastalığının teşhis edilmesinden sonra birçok şehirde tedavi gördüğünü anlattı.

Güneş, şunları kaydetti:

“Diyarbakır’da en rahat tedaviyi yaşadım. Misafirhane gerçekten bir otel seviyesinde. Kendi evimmiş gibi hissediyorum. Çalışan ablalar ve abiler o kadar güler yüzlüler ki insanı mutlu ediyorlar, motivasyon veriyorlar.”

Hasta refakatçisi olarak Batman’dan gelen Hamza Karataş, 5 haftadır misafirhanede kaldığını dile getirdi.

Hastasının sürekli hareket etmesi gerektiğini ve misafirhanede bunu kendi evindeymiş gibi rahatlıkla yapabildiğine dikkati çeken Karataş, çalışanların kendileriyle çok iyi ilgilendiğini vurguladı.

“Çok güzel hizmetler veriyorlar, Allah bin kere razı olsun”

Tedavi olmak için Batman’dan gelen Emine Bilmez, 45 gündür misafirhanede ücretsiz konakladığını belirtti.

Bilmez, misafirhane sayesinde tedavisini aksatmadan devam ettirdiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

“Buraya geldiğimiz için çok memnunuz, bize çok iyi bakıyorlar. Yataklarımız, çarşaflarımız, havlularımız değişiyor, kahvaltı veriliyor. Çok güzel hizmetler veriyorlar, Allah bin kere razı olsun. Hiç yabancılık çekmedim burada, sanki evimdeymişim gibi hiç sıkıntı çekmedim.”

Editör: Haber Merkezi