Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'nin girişimleri ile hastane bahçesine 3 bin kişilik 3 katlı cami inşa ediliyor.

Hastaneye gelen vatandaşların başvurusu üzerine fizibilite çalışmaları başlatılan ve kısa sürede projesi tamamlanan cami inşaatı için Sağlık Bakanlığı'ndan onay alındığı belirtildi. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği tarafından yapılacak olan cami için harcanacak paranın Diyarbakır Camii Yaptırma Derneği tarafından karşılanacağı bildirildi. Hastane başhekimliği talepleri doğrultusunda proje Ankara Alp Mimarlık, Mühendislik Müşavirlik Şirketi adına Mimar Selim Alp tarafından yapıldı.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur ile proje sorumlusu Mimar Selim Alp, hazırlanan proje ile ilgili son rötuşları görüştü. Vatandaşlardan gelen talep üzerine harekete geçtiklerini belirten Başhekim Yağmur, bakanlıktan gerekli onayı aldıklarını söyledi. Yağmur, "Hastane bahçemizde yapmayı düşündüğümüz cami için gerekli olan para hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanacak. Günlük 10 binin üzerinde hasta yakınının geldiği hastanemizde böyle bir ihtiyaç vardı. Bu inşaat bittikten sonra vatandaşlar rahatlıkla ibadetlerini yapabilecektir" dedi.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde Türk İslam mimarisinin önemli eserlerinden birini inşa edeceklerini belirten Mimar Selim Alp ise, projenin Diyarbakır'a özel olarak tasarlandığını söyledi. Alp, bin metrekare alan üzerine yapılacak 3 bin kişilik caminin 3 katlı ve 22 metre yüksekliğinde, minarenin ise 47 metre olacağını dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi