1996 yılında üç yaşında bir çocuğun hayvanat bahçesinde goril olan bölüme düşüyor. Düştüğünde çocuk kafası üzerine düşüp bayılıyor. İşte o anda hayvanat bahçesi ziyaretçileri arasında bir panik başladı. İnsanlar çocuğa bir goril yaklaştığını görünce bağırmaya başladılar. Baygın olan çocuğa zarar verebileceğini düşündüler, herkesin düşündüğü aksine goril çocuğa yaklaştı ve bir anne, bir baba şefkatiyle onu kucağına aldı. Çocuğa saldıran diğer gorileri def ederek kendini çocuğa siper ederek çocuğu himayesine aldı. Bakıcıları kapıyı açtığını gördüğünde çocuğu şefkatli kollarından yavaşça bırakıp oradan uzaklaştı.

Bu gün ülkenin dört bir yanından, insanlıktan nasibini almamış ve merhametten yoksun insanlar, ormanları yakarak nice hayvanların yanarak telef olmasına, nice köylerin yanarak yok olmasına ve nice insanlarımızın ölmesine sebep oldular. Yaktığınız o hayvalar kadar çiğerimizide yaktınız. Bir goril  bir hayvan kadar merhametli olamayan, sözde kendine ben insanım  diyen insanlar bunca zarar ve tahribata verdiniz sebebiyeten dolayı vicdanınız rahatmı ve rahatladımı. Allah cc sizleri mahlukatların en şereflisi olarak yaratmışken, şerefinizi nerde kaybetiniz, sizler şerefinizle beraber insanlığımızı da kaybetmişsinizdir. Sizler dünyada başkalara yararlanmak için hayatınızı başkalara peşkeş geçtiniz. Allah'ın size verdiği nimetleri kendi elinizle yok ettiniz. Gerçekten sizler dünyada insanlıktan nasibini almamış mahlukatlarsınız, sizlere cehenneme müstahaksınız. Allah cc Araf süresi 179 ayetinde ," Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır."

Allah'ın bir hayvana verdiği merhameti kadar merhametli olamadınız. Sizler hayvanlardanda daha alçaksınız. Nice insanların göz yaşına ve evlerini yok olmasına, nice hayvanların ormanın içinde cayır cayır yanmasına ve nice köylerin yok olmasına sebeb oldunuz. Yaktınız çiğerler kadar çiğeriniz yansın, yaktığınızdan fazla sizler cehennem de ebedi sosuzluğa kadar yanarsınız inşallah.

                                                                                                                                                                            Aydın Bal