Son zamanların gündem olan konularının başında sağlık çalışanları ve doktorlar konusu geliyor.

Son zamanlarda yine yapılan çalışmalar da elbette sağlıkta devlet hastanesi alanındaki şehir hastaneleri fakülteler araştırmalar sağlık ocakları ve pek çok alanda

Sağlık konusundaki sorunlarda çok ilerlemeler kaydedilmiştir Tabi olumlu yanlarıyla beraber zaman zaman olumsuz yanları da yok değil ama gel gör ki olumsuz yanlarını anlatırken olumsuz derken hastanelerin eksik yanları yani doktor eksikliği poliklinik sağlık çalışanı eksikliği tahlil sonuçları eksikliği MR, röntgen ve daha bilmediğimiz hastanenin birçok eksiklikleri

Eksiklikleri anlatmaya çalışan kişileri sanki bir suçluymuş gibi lanse ediliyor öyle bir hal aldık sanki.

Bunlar yetkili kişilerin topluma bakış açıları toplumun zaruri ihtiyacı olan sağlık konusundaki hassas konulardır bunu şu an konuşmamız ve zaman zaman gündeme gelmesi sadece sağlıktaki sorumlu kişiler değil bu bir siyaset üstü bir sorumluluktur.

Halk olarak her konuda ama her konuda bizim de görevlerimiz vardır.

Başta bizler sağlık çalışanlarına karşı sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz.

Tabi burada en büyük sorumluluk doktorlarımızda neden? Çünkü doktorlar sıradan bir insandan ziyade Cenabı Allah tarafından doktorlara verilen bir özellik tedavi etme, insanlığın en önemli görevlerinden biri diyebiliriz.

İnsanlar hayatında en önemli kurtarıcı her rahatsız olduğumuzda ilk koştuğunuz hastane ve olmazsa olmazı Doktorlar rahatsızlığımızı anlatır.

Çok enteresandır namahrem bile doktordan gizlenmez. Doktoralar bir güven kapısıdır. İnsan hayatı için dünya var oluşundan bu yana doktor ve hekimlerin her zaman yeri ve değeri olmuştur ama maalesef bu düzen de yerini koruyamamış Hipokrat Yemini rafa kalkmış gibi görünüyor.

Neden mi? Hipokrat Yemini eden bir doktor insan hayatını kendi menfaatinin üstünde tutması lazım ama maalesef sendikalar üye olmalar görev yapmaları göreve gitmemeler hatta özel yerler açmalar… Yanı 21. Yüzyıl’da doktorların da bu çarkta yer almaları çok üzücü çünkü kafasına silah dahi dayansa kendi hayatını riske atsa bile hasta hayatını riske atmaz eğer bir hasta köyden kalkıp bir hastaneye giderse oradaki doktor grevde değilse poliklinik kapalıysa ve muayene olmadan köyüne dönüyorsa kusura bakmayın sizler de menfaate kapılıp bu düzenin bir parçası olmuşsunuz.

Hipokrat yemini rafa kalkmıştır.

Allah yar ve yardımcımız olsun.