Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'ın Bismil ilçesine gelen İl Başkanı Faruk Dinç, esnaf, vatandaş ve kanaat önderleri ile bir araya gelerek Bismil'in sorun ve sıkıntıları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

İlk olarak partisinin ilçe binasında ilçe yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Dinç, ilçe hakkında bilgi aldıktan sonra İstasyon Caddesi'nde bulunan esnafı ziyaret ederek onların sorun, sıkıntı ve taleplerini birinci ağızdan dinledi.

Dinç, daha sonra Bismil eski Ziraat Odası Başkanı Heybetullah Ay ve köy muhtarları ile bir araya gelerek Bismil'in sorun ve sıkıntıları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Bismil Kuyumcular Derneği Başkanı Nazif Ekmez ve Bismil Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şehmus Gelen ile görüşen Dinç, Bismil ilçesinde halen inşaatı devam eden kuyumcular çarşısını gezerek son duruma ilişkin bilgi aldı.

"Yaşanan bu sıkıntıların Bismil halkına reva görülmesinin kabul edilebilir bir tarafı yoktur"

Ziyaretlerde halkın sıcak ilgisiyle karşılaşan Dinç, Bismil'de caddelerdeki yol çalışmalarının, kaldırım ve sokaklardaki tadilatların bitmemesi nedeniyle Bismil'in yapboz haline döndüğünü ifade etti.

Dinç, "Bismil halkının sıkıntılarını dinlemek için buraya geldik. Bismil'i maalesef sahipsiz bir şekilde gördük. Bismil'in caddeleri, aylardır bitmeyen yol çalışmaları, kaldırım ve sokak araları adeta yapboz haline gelmiş durumda. Bu yaşanan sıkıntılar yetmezmiş gibi bir de elektrik ve su faturalarının çok yüksek gelmesi vatandaş ve esnafa ciddi anlamda sıkıntı yaşatıyor. Yaşanan bu sıkıntıların Bismil halkına reva görülmesinin kabul edilebilir bir tarafı yoktur." dedi.

"Bismil'e sahip çıkan yok!"

Bismil caddelerindeki çalışmaların bir türlü bitirilemediğini ve bundan halkın oldukça mağdur edildiğini aktaran Dinç, "Yetkililer ellerini taşın altına koyup vatandaşların yaşadığı sıkıntıların önüne geçmeleri gerekir. Bir türlü bitmek bilmeyen çalışmalar adeta yapboz gibi tekrar tekrar yenileniyor. Caddelere asfalt döşeniyor bir ay sonra asfalt tekrar kazılarak alt yapı çalışmaları yapılıyor. Bismil'in caddelerinde ışıklandırmaların olması, kaldırımların ve sokakların sağlam ve etrafın temiz olması gerekirken, maalesef şu an her yer çamur, toz ve toprak içerisinde. Bu nedenle bu mağduriyetlere bir an önce son vermelidir. Bismil halkının bizlere göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı da kendilerine teşekkür ederim." dedi.

Son olarak bir hasta ziyaretinde bulunan Dinç, 'geçmiş olsun' temennisinde bulunduktan sonra Bismil'den ayrıldı.

Ziyarette Dinç'e, HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Akyüz ve partililer eşlik etti.
fbauzttucaus3wo.jpgfbau9umuuaacfdu.jpg

Editör: Haber Merkezi