Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ve beraberindeki heyet, merkez Yenişehir ilçesi Azizoğlu Caddesi esnafını ziyaret ederek, sorun, sıkıntı ve taleplerini birinci ağızdan dinledi.

Esnafın çoğu iş yapamadıklarından dert yanarak zincir marketlerin bellerini büktüğünü söyledi.

Zincir marketlerin küçük esnafın belini büktüğünü belirten Azizoğlu Caddesi esnafı, sıkıntılı geçen bu süreçte kendilerini yalnız bırakmayıp ziyaret eden HÜDA PAR heyetine teşekkür etti.

“Zincir marketlerin sayılarının çoğalmasıyla beraber küçük esnaf iflasın eşiğine gelmiş durumdadır”

Ekonomik sıkıntılar ve zincir marketlerin sayılarının çoğalması ile beraber küçük esnafın mağdur edildiğini ifade eden Dinç, “Her gün yapılan zamlar nedeniyle esnaf ve vatandaşın alım gücü azalıyor. Vatandaş alışverişe çıkıyor ama fiyatların yüksek olması nedeniyle ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyorlar. Bir yandan ekonomik sıkıntılar, diğer biryandan da zincir marketlerin sayılarının çoğalmasıyla beraber maalesef küçük esnaf iflasın eşiğine gelmiş durumdadır. Bu yaşanan sıkıntılar sadece Diyarbakır’da değil ülkenin her yerinde aynı sıkıntı vardır.” İfadelerini kullandı.

“Yetkililerin esnafa yönelik adil bir şekilde destekleme çalışmalarının olması gerekir”

Pahalılığın önüne geçilmesi için ciddi denetimlerin olması gerektiğine dikkat çeken Dinç, “Yetkililer eğlence, festival, konser ve benzeri faaliyetlere bol miktarda harcamalar yapıyorlar. Vatandaşın açlık ve esnafın iş yapamaz sorunu var. Yapılan bu harcamaları vatandaşın hizmeti için kullanmalarını talep ediyoruz. Yetkililerin esnafa yönelik adil bir şekilde destekleme çalışmalarının olması gerekir.” dedi.

Ziyarette Dinç’e, Yenişehir İlçe Başkanı Muzafer Beber, İl Başkan Yardımcısı Ali Yıldız, İl ve İlçe yönetiminde bulunan heyet eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi