HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, Diyarbakır'ın Silvan ilçesine yaptığı bir dizi temas ve ziyaretlerde, ilçe halkının sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Yılmaz, merkez ilçe muhtarları başta olmak üzere; Selahattin Mahallesi Gazi Caddesi esnafı, vatandaşları ve Keklikdere (Tewerz) köyüne birer ziyaret gerçekleştirdi.

Yılmaz, yaptığı ziyaretler sonrası basına bir açıklama yaparak, Silvan’daki sorunların giderilmesi noktasında yetkililerin, elini taşın altına koymaları gerektiğini kaydetti.

Keklikdere (Tewerz) köyü sakinlerinin içme suyu, kanalizasyon, köprü ve yol gibi konularda sorunlar yaşadığına dikkat çeken Yılmaz, yaşanan sorunların derhal giderilmesi gerektiğini ifade etti

Muhtarlarla yaptığı görüşmeleri anlatan Yılmaz, "Muhtarlarımızın mahalleleri ile ilgili sıkıntıları vardı. Özelikle bazı mahallelerde kanalizasyonların açıktan aktığını ve alt yapı sorunlarının olduğunu ve bu konuda da herhangi bir hizmet yapılmadığını, bu sorunların giderilmediğini belirtiler. Başvuru yapılan yetkililer, ‘orası gece kondu mahallesidir ve biz bu yerlere bir şey yapamayız’ gibi bir cevap vermişler. Oranın elektrik ve su aboneleri var ve iskâna açılan bir yer. Dolayısıyla belediye oraya hizmet götürmek zorunda ve hizmet götürmeye de mecburdur. Bu bir bahane olamaz. Yetkililer bu konularda daha duyarlı olmalı ve mahallelerimize sahip çıkıp muhtarları dinlemeleri gerekiyor." dedi.

"Belediye, taziye evlerindeki çelişkiye son vermeli"

Yılmaz, "Muhtarlarımız taziye evlerindeki elektrik ve suyun olmayışından ve abone verilmeyişinden söz ettiler. Taziye evlerinin birçoğunu hayırseverler kendi paraları ile yapıp belediyeye devretmiş. Belediye ise onlara, ‘taziye evlerini bize devrederseniz hizmet üretiriz, yardımcı oluruz’ demiş. Ama maalesef şu an belediyeye devredilmiş bu taziye evlerinin hiçbirinin elektrik abonesi yok ve elektrik abonesinin yapılması için yapılan girişimlerde de belediye, ‘gidin bir hayırsever kendi adına abone yapsın’ gibi bir cevap verildiğini belirtiyorlar. Madem hayırseverlerin yapmış olduğu bu taziye evleri belediyeye devredilmiş, o zaman belediye bunun aboneliğini çıkartıp elektrik ve suyunu vermesi gerekir. Bunu vatandaşa havale etmemesi gerekiyor. Eğer bunu vatandaşa havale edecekse o zaman vatandaşın hibe etmiş olduğu bütün taziye evlerini tekrar vatandaşlara iade etmesi gerekir ki, vatandaş da kendi malının sahibi olsun ve ona göre abonesini yerine getirsin." ifadelerini kullandı.

"Zincir marketler ilçe nüfusuna göre belli bir sayı ile sınırlanmalı"

Esnafın yaşadığı sorunlara da değinen Yılmaz, "Esnaflarımızın çoğu ekonomik olarak sıkıntılarının olduğunu ve onları mağdur eden ve iş yapamaz hale getiren sebeplerden en büyüğünün belki zincir marketlerin haksız rekabeti ve sayılarının fazla oluşudur. Çünkü zincir marketler iğneden ipliğe her şeyi satıyor. Bu da esnafı mağdur ediyor. Zincir marketlerin açılması için, ilçe nüfusu göz önüne alınarak sayı sınırlamasının getirilmesi ve her tarafa açılmasının önüne geçilmesi gerekiyor. Bir de her çeşit ürünün satmasının engellenmesi bu konuda bir sınırlama getirilmesi gerekiyor ki esnaflar rahat bir şekilde ticaretlerini yapabilsinler. Yine bu konuda halkımıza da bir çağrımız var. Alışverişlerini mutlaka yerli esnaftan yapsınlar, kendi ilçelerinin ekonomisinin güçlenmesini, düzelmesini, esnaflarının iflas etmemesi, esnafların ayakta kalabilmeleri için mutlaka yerli esnaftan alışveriş yapsınlar ve yerli esnafı ayakta tutmak için çaba göstersinler. Zincir marketlerin yaptıkları alışverişlerin parası ilçenizde kalmıyor ve o para başka yerlere gidiyor. Dolayısı ile esnafa sahip çıkmak gerekir ve bu konuda halkımızın bilinçlenmesini istiyoruz." diye konuştu.

Silvan’daki sorunları da sıralayan Yılmaz, bu sorunların giderilmesi noktasında HÜDA PAR olarak ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Yılmaz, "Esnafın ve halkın bize ilettiği bir diğer sorun ise Silvan’da uyuşturucu, fuhuş, iddia ve benzeri kumar oyunlarının fazla olduğu ve gençliğin böyle olumsuz şeylere müptela olduğunu belirttiler. Yetkililerin de bu konuda gerekli ihtimamı göstermediğini ve engelleyici bir tavır içine girmediğini, bu konuda bir nevi içki, fuhuş, kumar vb. gibi şeylere göz yumulduğunu belirtiyorlar. Bu konuda da yetkilerin bir an önce gerekli önlemleri alması ve gençlerimizi bu olumsuz -onların hayatına mal olacak, geleceğini perişan edecek uyuşturucu gibi şeylere müptela olmaları gibi- etkilerden kurtarması gerekiyor. Yetkilileri göreve davet ediyoruz. HÜDA PAR olarak bu konuda biz elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi