Bereketleri ve hayırları içinde barındıran Ramazan ayının, tüm Müslümanlar ve insanlık için bir fırsat olduğu söyleyen Bilmez  “Bu ay, günahlardan arınmanın fırsatını barındırdığı gibi Allah-u Teâlâ’nın rahmetine yakınlaşmanın lütfunu da barındırıyor.  Af, mağfiret ve kurtuluşa kavuşmanın fırsatını da sunuyor. Bütün bunlarla beraber, yaşanan gerçek bir Ramazan, insanlar arası muhabbeti, toplum içi dayanışmayı da sağlıyor.” Dedi.

Orucun hikmetlerini kavramak gerektiğini belirten Bilmez, “Rabbimiz, feyiz ve bereketinden istifade etmemiz gereken bu sayılı günleri hakkıyla yaşamayı, tutacağımız orucun hikmetlerini kavrayarak en makbul şekilde değerlendirmeyi ve bu verimli iklimi tüm hayatımıza yaymayı bizlere nasip etsin. Rabbimiz İslam ümmetine ve bütün insanlığa küfrün zulmünden kurtulmayı ve Kur’an’ın gölgesinde adilce bir hayat yaşamayı nasip etsin. Paylaşma, dayanışma ve çokça istiğfar etme ayı olan Ramazan-ı Şerif’in bütün insanlığa hayırlar getirmesini ve Müslümanlar açısından yeni bir başlangıcın ilk adımı olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Bismil halkının Ramazan ayını tebrik eden Bilmez, “Bu duygularla, Bismilli hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm İslam âleminin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik eder; bu ayın Müslümanlar arasında vahdete, kardeşliğe ve insanlık için hidayet ve kurtuluşa vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi