Rudaw’a açıklamalarda bulunan HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılarını kınadı. 
 
İslamcıların savaş istemediğine dikkat çeken Yılmaz, “DAİŞ’in Müslümanlar arasına ayrım koyan görüşüne katılmıyoruz. Bize göre ‘La İlahe İllallah’ diyen herkes Müslümandır. DAİŞ kendisi gibi düşünmeyenleri, tekfir ediyor. Tekfir fikri çok yanlıştır” dedi. 
 
IŞİD’in Şengal bölgesindeki Êzidileri (Yezidi) hedef alan saldırılarını da eleştiren Yılmaz, “Kürdistan’a ve peşmergeye yönelik saldırılar hatadır. Senin dininden olmayan insanları sırf senin gibi düşünmedikleri için öldüremezsin. İslam hukuku buna karşı çıkar” diye konuştu. 
Yılmaz, IŞİD’in sivil insanlara karşı katliam yaparak İslam hukukunu çiğnediğine dikkat çekti. 
 
Yılmaz, IŞİD’in iktidar için olan mücadelesini Suriye ve Irak devletine karşı yürütmesine anlam verdiklerini ancak sivil insanlara karşı silah kullanmasına karşı olduklarını söyledi. 
 
IŞİD’in Suriye’deki politikasını da eleştiren Yılmaz, şunları söyledi: 
 
“IŞİD Suriye’de de Esad’a karşı mücadele eden bir grup değildir. Daha çok Müslüman örgütlerle savaşa tutuşmuştur. Bize göre DAİŞ’in stratejisinde hata vardır.”
 
Merkezi Ankara’da bulunan HÜDAPAR, 2013 yılında kuruluşunu ilan eden bir parti. Daha çok Diyarbakır, Batman,Bingöl, Bitlis gibi illerde örgütlenme çalışmalarına hız veriyor. Hizbullah’a yakınlığı ile bilinen parti, bu yıl Mart ayında yapılan her yerel seçimlere de katıldı. 
 
Türkiye genelinde 90 bin oy alan HÜDAPAR, Diyarbakır’da 34 bin 543 oy alarak, BDP ve AK Parti’den sonra üçüncü parti oldu.(Kaynak:Rûdaw)
 
Editör: Haber Merkezi