Yasin Börü, Riyad Güneş, Hasan Gökgöz ve Hüseyin Dakak, 6-8 Ekim 2014'te fakir ve muhtaç ailelere kurban eti dağıttığı esnada HDP/PKK'liler tarafından hunharca katledilerek şehid edilmişlerdi.

HÜDA PAR Sur İlçe Başkanlığı tarafından 2014 yılında şehid edilen Yasin Börü ve arkadaşları adına ihtiyaç sahiplerine et yardımı yapıldı.

Kurban etini alan aileler HÜDA PAR'a, hayır dualarında bulundular.

Yapılan dağıtımdan sonra açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Ercan Şenol, "HÜDA PAR Diyarbakır Sur İlçe Başkanlığı olarak Yasin Börü ve arkadaşlarının dağıtamadığı kurban etlerini yıldönümü olması hasebiyle dağıtmaya çalıştık. Bilindiği üzere 2014 yılında kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşları PKK/HDP'lilerce vahşice katledilmişlerdi." dedi.

Şenol, "Bu mazlumların tek derdi ihtiyaç sahibi ve çaresizlere kurban eti ulaştırmaktı. Onlar bu güzel niyetine mukabil karşı taraftaki insanlık düşmanlarının hunharca katliamlarıyla bu kardeşlerimiz katledildi. Allah şehadetlerini kabul, mekanlarını da cennet eylesin. Sonuna kadar yollarını takip edeceğimize, her yıl kurban etlerini fakir ve mazlumlara ulaştırmak için yollarda olacağımıza söz veriyoruz." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi