Antalya’da 1 Aralık Perşembe günü 8 katlı inşaat halindeki binanın terasından atlayarak intihar girişiminde bulunan 19 yaşındaki Serkan Özçelik, devlet memuru oldu. "Kaybedecek bir şeyim yok" diyerek kendini boşluğa bırakan ve itfaiyenin hava yastığı sayesinde hayata tutunan Özçelik, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde hizmetli kadrosundan işe yerleştirildi.

Kızılarık Mahallesi’nde inşaat halindeki 8 katlı binanın çatısına çıkarak "İlgisizlikten bıktım. Kaybedecek bir şeyim yok" feryatlarıyla kendisini boşluğa bırakan Serkan Özçelik., itfaiyenin şişme yatağının üzerine düşünce hayatta kaldı. İntihar girişiminden burnu bile kanamadan kurtulan Özçelik, hastanedeki kontrolün ardından taburcu edilirken, 18 yaşını doldurduğu gerekçesiyle geçen hafta Zübeyde Hanım Çocuk Yetiştirme Yurdu’ndan zorunlu çıkarıldığı ortaya çıkmıştı.

 

Serkan Özçelik, Antalya Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Derneği’nin (YURT-AYDER) girişimleriyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ’hizmetli’ olarak devlet memuru kadrosundan işe yerleştirildi. Kadro işlemleri için 4 arkadaşı ile birlikte Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelen Özçelik, Dernek Başkanı Şerife Demiralay Sarı ve Dernek Başkan Yardımcısı Adem Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay’ı ziyaret etti.

Antalya Milli Eğitim Müdürü Gülay, çıkarılan bir yasa uyarınca korunmaya muhtaç çocukların Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girmeden, sadece kamu kurumlarının yapacağı testlere bağlı olarak kamu kurum ve kuruluşlarında işe yerleştirilebildiğini söyledi.

23 GENÇ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

Antalya’da 2011 yılı için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ilköğretim mezunları için 10 kadro, lise ve dengi okullardan mezun olanlar içinse 8 kadro tahsis edildiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Gülay, şöyle dedi: "İlköğretim mezunları için 10 kadronun hepsine de atama yapıldı. 7 yeni kadro talep ettik bu da onaylandı. Serkan’ın da aralarında bulunduğu 7 kişi yılbaşından önce işe başlayacak. Lise mezunlarından 8 kadronun 6’sına atama yaptık." Osman Nuri Gülay, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı kurum ve kuruluşlarda 2011’de 23 korunmaya muhtaç çocuğun işe yerleştirildiğini kaydetti..

 

Posta

 

 

 

Editör: Haber Merkezi