HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Rehber TV'de Yunus Emiroğlu'nun sunduğu "Rehber'de Gümdem" programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR'ın IŞİD gibi yapılara karşı duruşunun belli olduğunu, bundan dolayı IŞİD'in HÜDA PAR'ı tekfir ettiği aktaran Yapıcıoğlu, "Basında IŞİD'in tekfir ettiği gruplar adı altında bir liste yansıdı. Bu listede HÜDA PAR'ın da ismi bulunuyor. İşin ilginç tarafı, listede HÜDA PAR dışında Türkiye'de siyaset yapan başka bir partinin isminin bulunmaması. Yani AK Parti, CHP, MHP, HDP, yeni ismiyle DBP IŞİD'in tekfir listesinde yok, ama HÜDA PAR var. Yani bizi 'Kafir' olarak görüyor. Liste çok uzun ve bizim ismimiz 90. sırada. Kendilerine göre Irak'ta bir İslam devleti ilan ettiler ve kendileri dışındaki bütün grup, parti ve cemaatlerin kendisini fesih edip kendilerine biat etmelerinin şerî bir vecibe olduğunu iddia ettiler. Biat etmeyenleri de düşman bellediler, tekfir ettiler ve fırsat bulsalar saldıracaklar. Hal böyle iken bizi IŞİD ile bağlantı gibi göstermeye çalışanların yaptığı şey cehalet de değil. Eğer cehaletle bunu yapıyorlarsa, işte buradan ilan ediyorum; Bizim IŞİD ile hiç bir bağlantımız yoktur. Bizim IŞİD safında savaşması için gönderdiğimiz tek bir fert yoktur. Zihniyet olarak da biz başından beri söylüyoruz, Ehli kıblenin tekfir edilmesi düşüncesine şiddetle karşıyız. Asla bu düşünceyi taşıyan bir yapıyla yan yana gelmeyiz." dedi.

 

"IŞİD'in Pek Çok Eylemi Gayri İslami"

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu,  HÜDA PAR'a yönelik ortaya atılan, "HÜDA PAR IŞİD ile birlikte hareket ediyor", "HÜDA PAR IŞİD'i destekliyor" gibi iddiaları sert bir dille yalanlayarak, söz konusu iddiaları deli saçması olarak değerlendirdi.

'HÜDA PAR'ın IŞİD'i desteklediği' yönündeki iddiaların PKK/HDP cenahınca ortaya atıldığına dikkati çeken Yapıcıoğlu,  "Bu deli saçması iddiaları cevaplamak ne kadar gerekli oda ayrı bir şey. Bu kesim konjonktürel olarak halkın gözünde kimin kötü bir sabıkası varsa, bizi orayla irtibatlandırdı. Daha önce bizim için 'JİTEM'le irtibatlıdırlar, JİTEM'le beraber hareket ediyorlar.' dediler. Sonra, "Bunları derin devlet kurdu" dediler. Bir dönem geldi dediler ki; "Bunlar El Nusra'ya yardım ediyorlar."  En son IŞİD patlak verince, "oraya kendi gençlerini gönderiyorlar." dediler.

Bizim altı gün önce İl Başkanları toplantımız vardı. Bitlis'ten gelen arkadaşlarımız şunları kaydettiler: 'Bitlis'te bir söylenti yayıyorlar, diyorlar ki; 'Sadece Bitlis'ten 800 genci IŞİD saflarında savaşmak için göndermişler' Geçen gün köşe yazarı diye geçinen kendini bilmezin biri, 'Burada pratik yapma alanları yok. Bu yüzden IŞİD'e savaşçı göndererek orada pratik yapıyorlar" diye yazmıştı." ifadeleriyle, kendilerine yönelik ortaya atılan iddiaların siyasi rant elde etme amacıyla ortaya atıldığını belirtti.

"Kara Propagandalar Kasıtlı Yapılıyor"

HÜDA PAR'ın bu konularda daha önce açıklaması olduğunu hatırlatan Yapıcıoğlu, "Bu iddiaları ortaya atanlar, HÜDA PAR'ın El Nusra, IŞİD ve diğer silahlı gruplarla bir bağlantısının olmadığını, bir tek gencini dahi El Nusra ve IŞİD saflarına göndermediğini çok iyi biliyor. 

 (Kaynak:Hürseda Haber)

Editör: Haber Merkezi