Dünya hayatı insan için; çocukluk,  gençlik, olgunluk ve ihtiyarlık gibi belli başlı dört devreden oluşur. Yüce dinimiz bu devrelerin hepsine önem vermekle beraber, bunlardan gençlik dönemine ise ayrı bir önem vermiştir.

 Bu önemi Yüce Allah (c.c) Tahrîm Sûresi 6’ncı Ayette şöyle beyan etmektedir: “Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun…” Bu bakımdan,  geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, inançlı, sağlıklı, manevi değerlerine bağlı, yetiştirilmesinde önce aileye ve sonra da

topluma sorumluluklar yüklemiştir.

Bir nesli sağlam yetiştirmek, önemli ve büyük çabalar ister. Bu sebeple gençlerimizi iyi yetiştirme hususunda her konuya dikkat etmek,  madden ve manen ihtiyaçlarını temin etmek zorundayız. Gençlerimize sunacağımız en değerli hediye, onlara bırakacağımız en kıymetli servet ise güzel ahlâk, terbiye, insan sevgisi, din duygusu, iman ve İslâm şuurudur.

Çünkü gençlik, bir ülkenin en büyük güvencesi ve yarınlarının teminatıdır. Gençlik, bir milletin vücudundaki kandır. Bu bakımdan gençlerimizin madde ve manasıyla bütünleşerek yetiştirilmeleri hayati önem taşımaktadır. Bu ihtiyacı yerine getirebilen toplumlar gençlerini, geleceğin huzur ve güven kaynağı olarak görebilirler.

 Gençlerimizin yaşadıkları her alanı gözleyip, sağlam ve güvenilir zeminler hazırlamalıyız.  Çünkü, gençlerini iyi yetiştirmiş olan toplumlar, güçlü ve sağlıklı bir yapıya kavuşmuş olurlar.

 Hızlı bir toplumsal değişim yaşanan çağımızda gençlik ihmal edilir, iyi eğitilmez, uyuşturucu, alkol, kumar veya sapık akımların ağına düşmeye müsait bir ortamda kendi başına bırakılırsa, o zaman pek çok problem ve sıkıntılarla karşı karşıya kalınır ve o toplumun geleceği de tehlikeye girmiş olur.

 Global dünyanın şer odakları, gençlerimizi ve çocuklarımızı elimizden alıp; kendi fikirlerince yetiştirmek ve bize karşı silah olarak kullanmaktan geri durmazlar.

 Netice olarak diyebiliriz ki; insan hayatında gençlik çok önemli bir dönemdir Çünkü insan, hayatını çoğunlukla bu dönemde öğrendiği bilgiler vasıtasıyla şekillendirir Bu dönemin ihmal edilmesi ve iyi değerlendirilmemesi daha sonraki dönemlerin sıkıntılı geçmesine sebep olabilir Gençler, bir milletin geleceğini şekillendirmektedirler Geleceğinin aydınlık olmasını isteyen milletler, gençlerini iyi yetiştirmek zorundadırlar Dolayısıyla bizlere her konuda en güzel örnek olan Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.)’in tavsiyelerine kulak vererek gençlerimizi iyi bir şekilde yetiştirmeliyiz

                                             [email protected]