Esenler'de karakola bombalı saldırıda bulunan 30-35 yaşlarındaki kadın, bombanın patlamasından sonra kaçmaya çalışırken gözaltına alındı. Sol görüşlü yasadışı bir örgüte üye olmaktan daha önceden kaydı bulunan kadının üzerinden 9 mm çapında bir tabanca bulundu. Zanlının Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusu sürüyor.

Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı merkez karakolunda sabaha karşı meydana gelen olayda karakol binasına yaklaşan bir kadın yaklaşık 30 metre mesafeden elindeki bombayı fırlattı. Karakolun yanında bulunan bahçeye düşen el bombası büyük bir gürültüyle patladı. Patlamanın ardından karakolda bulunan polisler siper alarak dışarı çıktılar. İlk şaşkınlığın geçmesinin ardından kaçmaya çalışan kadının peşine düşen polis ekipleri kısa bir kovalamacının ardından onu yakaladı. Üzerinden 9 milimetre bir tabanca çıkan kadın olay yerine gelen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ekiplerine teslim edildi.

Yetkililer yasadışı sol görüşlü bir örgüte üye olmaktan daha önce polise geliş kaydı bulunan kadının sorgusunun sürdüğünü belirtti. Patlamada ise ölü ve yaralı olmadığı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi