DİYARBAKIR - Son zamanlarda artan hırsızlık vakaları esnafı canından bezirdi. Diyarbakır merkez Sur İlçesindeki Japon 2 Pasajında bulunan 2 elektronik eşya dükkânına giren hırsız veya hırsızlar 70 bin TL değerinde elektronik eşya ve 3 bin TL nakit parayı alarak kaçtılar.

Edinilen bilgilere göre, Japon 2 Pasajında bulunan Mizan Elektronik ve Metin Elektronik dükkânlarına gece saat: 02.00'de hırsızlar girdi. 70 bin TL değerinde cep telefonları, fotoğraf makineleri, laptop, flaş bellekler vs ve 3 bin TL nakit parayı alan hırsızlar, gecenin karanlığından istifade ederek kaçtılar.

Sabah işyerine gelirken işyerlerinin soyulduğunu fark eden işyeri sahipleri Murat Kızıl ile Eyüp Güçlü, hemen polise haber verdiler. Polisler, olay yerinde yaptıkları incelemelerin ardından soruşturma başlattı. Olay ile ilgili polis iki kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

Pasaj kapısının kapalı olduğunu ve pasaj bekçisinin olduğunu ifade eden Murat Kızıl, şöyle konuştu; "Tahminime göre, pasajın kapısı kapanmadan önce hırsızlardan biri pasajın içinde saklanmış ve gece saat: 02.00 sularında işyerimizin kapısını açarak içeri girmiş. Elektronik eşyalar arasında en değerli olanları topladıktan sonra yukarıda bulunan pencereden eşyaları dışarıda bekleyen arkadaşlarına vermiş ve oda oradan çıkmış. O saatlerde bekçimiz pasajın etrafında 4 kişiyi görmüş. Onların eşkâllerini polise verdi. Şuan iki kişi gözaltında… Mağduruz, dileğimiz hırsızların en kısa zamanda yakalanmalarıdır." (M. Salih Keskin - İLKHA)

Editör: Haber Merkezi