VAN- Van'da yaşanan depremlerin ardından önce çadırkentlere ardından konteynerkentlere yerleştirilen vatandaşlara yönelik tebliğ ve irşad faaliyetleri devam ediyor. Bu kapsamda Erciş yolu üzerinde bulunan Tahir Paşa Konteynerkent'ine Bir kur'an kursu açıldı. Açılışa Van il Müftüsü Nimetullah Arvas ve vali yardımcılarından Mehmet Özel katıldı.

Burada bir açıklama yapan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, " İslam Tarihinde kadının önemi ve üslendiği rolü hatırlatarak, " İslam tarihinde ilk iman eden insan bir kadındır. Yine Kur'an da Nisa yani kadın isminde bir sure ve Meryem suresi vardır. Ancak erkek anlamında bir süre yoktur. Buda İslam'ın kadına verdiği değeri anlatmaya yeterlidir." İfadelerini kullandı.
Ayrıca bu günün güya dünya kadınlar günü olduğunu hatırlatan Arvas, " böyle bir zamanda kadınlara verilecek en güzel hediye açılan kur'an kurslarıdır çünkü bu kadınlarımızın dünya ve ahretinin kurtulmasına vesile olur." dedi.

Vali yardımcılarından Mehmet Özel ise açılan Kur'an kursunun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Van'da şu ana kadar 15 Kur'an kursu açılmış durumda ve 32 bayan vaizenin görev yapıyor. Tahir paşa konteynerkent'inde ki Kur'an kursunda ise 4 bayan vaize görev yapıyor ve 100 ün üzerinden kadın ile kız çocuğu ders alıyor. (Murat Dalgın- İLKHA)

Editör: Haber Merkezi