Üzerinde yeşil hırkasıyla  köşedeki yer minderinde oturmaktaydı kadın. Cebinde sakladığı şekerleriin, çikolataların sonu hiçbir zaman gelmezdi. Gönlündeki sevginin yeryüzünü kuşatacak kadar çok olduğu söylenirdi. Ördüğü patiklerin ve sevgiyle dokuduğu kazakların rengi solsada en çok sevilenler onlar idi. Yıllarca saklanacak nadide birer hatıraydı onlar. Mutfağa çok fazla giremezse de  en çok övgü alan yemekler onundur, çünkü o evimizin ninesidir. O evimizin büyük annesidir,. O evimizin anne annesidir.İlerlemiş yaşına rağmen torunlarının en iyi arkadaşıdır. Geceleri koynuna girip dinlenilen masallar hiçbirşeye değişilmez.

Onlar yıllarca daha iyi bir gelecek için daha iyi bir dünya için mücadele etmiş hayatımızdaki büyük kadınlardır.

KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.

Sabahın en erken saatlerinde uykusundan feragat ederek uyanır, çocuklarına kahvaltı hazırlar kadın, uyandırmaya kıyamadığı çocuklarının okul kıyafetlerini özenle dolaptan çıkarıp öperek uyandırır çocukları kadın, aşkla saçlarını tarayıp okula gönderir çocuklarını kadın. Biraz durayım dinleneyim demeden evi temizlemeye başlar kadın, temizlik biter yemek başlar. Eşi öğle tatilinde yemeğe gelirdi. Çocuklar okuldan dönerdi. Yemek hazırlar kadın. Yemekler yenir, bulaşıklar toplanır, yıkanır. Çocukların ödevine yardım ederdi kadın. Akşam yemeği için alışveriş yapar. Sonra yine mutfaktadır kadın. Yemek, bulaşık, eş, çocuk dörtgeninin tam ortasında oyun kurucudur kadın. Kadın evimizin annesi, en nadide varlığımız. KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.

Gözlerini eşinin gözüne hapsedip bekledi kadın. Şefkat ve merhametle ellerini eşinin yanağında gezdirdi kadın. İyi günde, kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta yanındaydı kadın. En mahrem fakat en cesur sığınaktır kadın. Hasretle sarılmaktır kadın. En dar günde başını yasladığın  omuzdur kadın. Kadın Yaratıcının erkeğe en büyük lütfudur. Kadın erkeğe eştir, eşittir. . Erkeğe  arkadaştır. Yoldaştır kadın. KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.