Tedbir kararına göre; kahvehaneler başta olmak üzere, internet kafe, otel, gazino, sinema, lunaparklar ve oyun alanları gibi mekanların giriş ve çıkışlarında 6 ay içerisinde 10 gün kayıt yapabilecek yüksek çözünürlüklü kamera takılması gerekiyor. Kararı uygulamayan esnafa Kabahatler Kanunu'na göre cezai işlem yapılacak. Diyarbakır kent trafiği ise kamera ile denetlenmeye başlandı.

Türkiye'de Kent Güvenliği Yönetim Sistemi'nin (MOBESE) kurulduğu kentlerin başında gelen Diyarbakır'da kamera uygulaması yaygınlaşıyor. 620 kamera ile şehrin önemli noktalarını 24 saat canlı olarak gözetleyen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, kentte meydana gelen asayiş olaylarında tanık bulmakta zorluk çekince önleyici hizmet görevi üstlenecek ek kamera talebinde bulundu.
 
Diyarbakır Valilisi Mustafa Toprak başkanlığında yapılan kent güvenliği toplantısında; suç işlemenin önlenmesi, kamu güvenliği ve kamu düzeninin korunması amacıyla umuma açık istirahat ve eğlence gibi işyerlerinde kamera takılmasına dair karar alındı. Önleyici güvenlik hizmeti kapsamında alınan tedbir kararı ile umuma açık yerlerde meydana gelebilecek suçun önlenmesi ve aydınlatılması amaçlanıyor.

Habertürk

Editör: Haber Merkezi