Büyükşehir Belediyesi, ilçelerin grup mahalle ve mahalle yollarına 1200 kilometre yol yapım hedefiyle açtığı 2021 asfalt sezonunda çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kırsal mahalleleri birbirine, ilçelere ve kent merkezine bağlamak için sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, Bismil’de 30 kilometre uzunluğundaki yolu tamamladı.

Yol Yapım ekipleri, Babahaki-Belli-Kamışlı Grup Mahalle Yolu’na 25 km, Güçlü Mahalle Yolu’na 2km, Sazlı 0,8 km, Belli 0,6 km, Kamışlı 1,1 km ve Yamaç Mahalle Yolu’na 0,5 km olmak üzere 1 ve 2’inci kat sathi kaplama asfalt serdi.

Sathi kaplama asfalt seriminden önce yarma, dolgu, alt temel, temel, astar ve 13 menfez olmak üzere altyapı çalışmalarını da gerçekleştiren ekipler, vatandaşların daha güvenli ve konforlu seyahat etmelerini sağlamak amacıyla grup mahalle yollarının genişliğini 7 metre olacak şekilde düzenledi.

Vali Karaloğlu, toplam 3 bin 114 kişinin ayrıca, Silvan ve Bismil ilçelerini birbirine bağlayan grup yolu olması açısından her iki ilçe nüfusunun yararlanacağı 30 kilometrelik yolun açılışını 23 Eylül Perşembe günü gerçekleştirecek.

Editör: Haber Merkezi