Vali Karaloğlu

“Bu yıl Diyarbakır'ın 17 ilçesinde 1200 kilometre asfalt yol yapıyoruz. Önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde Diyarbakır'da özellikle grup köy yollarından başlayarak bütün yollarımızın asfaltını yenilemek istiyoruz.”

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin Ergani ilçesinde 19 mahalle ve 26 mezra da tamamlanan 84 kilometre uzunluğundaki yolların açılışını gerçekleştirdi.

Bereket mahallesinde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Karaloğlu, Ergani’nin yukarı Mezopotamya’da yerleşik hayatın başladığı topraklar olması dolayısıyla Diyarbakır’ın en önemli ilçelerinden bir tanesi olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Diyarbakır’ın tüm ilçelerinde büyük yatırımlarının bulunduğunu ifade eden Karaloğlu, bugün kırsaldaki mahalleleri birbirine, ilçeye ve ile bağlayan 84 kilometrelik yolların açılışını yapacaklarını belirtti.

Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Bu yıl Diyarbakır'ın 17 ilçesinde 1200 kilometre asfalt yol yapıyoruz.Diyarbakır'da kırsaldaki toplam yol varlığımızın uzunluğu 6 bin kilometre bunun 3 bin kilometresi asfalttır. Bu şu anlama geliyor yolların üçte birini yeniliyoruz.İnşallah önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde Diyarbakır'da özellikle grup köy yollarından başlayarak bütün yollarımızın asfaltını yenilemek istiyoruz.”

Kent merkezindeki caddelerde uygulanan teknolojinin aynısını köy yollarında da uygulandıklarını vurgulayan Karaloğlu, kırsal mahalle yollarının kalıcı olması amacıyla kaliteye önem verdiklerine dikkati çekti.

Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Son bir yıldır Diyarbakır'dayım her gün çalışma arkadaşlarıma şunu söylüyorum, müteahhitin iyisi ve kötüsü yoktur. Kontrol teşkilatının ve işi yaptıranın iyisi kötüsü var. İşi yaptıran bizler Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, eğer işi düzgün kontrol edersemüteahhitlerimiz bizim istediğimiz yol kalitesini yapmak zorundadırlar. Ya bizim istediğimiz kaliteyi yaparlar ya da bir daha bizimle çalışamazlar, bu kadar açık ve net.Bunu da bizimle son 1 yıldır çalışan bütün müteahhit arkadaşlarımızda anladılar ve gördüler.Yaptığımız işi bir daha yapboz tahtasına çevirmemek, vatandaşımızın milletimizin parasını heder etmemek, yaptığımız işin kalitesini artırmak için zaman zaman yaptırdığımız işleri söküyoruz,yeniden yaptırıyoruz.’’

‘’Ulaşım altyapısı çok önemli’’

Açılışını yaptıkları 19 mahalle, 26 mezra yolundan yaklaşık 30 bin vatandaşın istifade edeceğini aktaran Karaloğlu, köylere yaptıkları yatırımlardan ilçe ve kent merkezinde yaşayanlarında tarımsal, turistik ve ticari faaliyetler dolayısıyla faydalandığını ifade etti.

Karaloğlu, ‘’Eğer ulaşım altyapısı sağlam olursa diğer alt yapılarımızı ve faaliyetleri inşa etmeniz daha kolay olur. Tarımı, ticareti ve turizmi de daha kolay inşa ederiz. Onun için ulaşım altyapısı çok önemli. Biz Diyarbakır'da kırsal mahallelerin birbiriyle ve merkezlerde ulaşımını kolaylaştıracak faaliyetlere devam edeceğiz.” dedi.

‘’Sahip çıkarsak huzur ortamını bozmaya hiç kimsenin gücü yetmez’’

Diyarbakır'da hâkim olan huzur ortamıyla vatandaşların işleriyle uğraştığına değinen Karaloğlu, kentin yakaladığı pozitif gündemle herkesin değer üretme peşinde olduğunu belirtti.

‘’Genç nüfusa sahip olan kentte, iş,aş ve istihdam olanaklarını daha çok artırmanın gayreti içerisindeyiz.’’ İfadelerini kullanan Karaloğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Eğer biz sahip çıkarsak huzur ortamını bozmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Ama biz sahip çıkmazsak, fitneciler ve bozguncular bazı meseleleri kullanarak, huzurumuzu ve güvenimizi bozmaya devam edecekler. Onun için halk ve vatandaş olarak, bu şehri seven insanlar olarak bu ortamı muhafaza etmemiz lazım. Bu ortamı muhafaza edersek Diyarbakır'ın çözülemeyecek sorunu yok. Sevgili Ergani ve Diyarbakırlılar bunu son bir yıldır görüyorsunuz. Biz Allah'ın izniyle Diyarbakır'ın her sorunu çözeriz. Bakın Sayın Cumhurbaşkanımız 9 Temmuz'da buradaydı. Allah ondan razı olsun bugüne kadar Diyarbakır'la ilgili hiçbir talebimizi hiçbir isteğimizi geri çevirmedi. En son tramvay dedik Diyarbakır meydanında müjdeyi verdi. Sayın bakanlarımızdan Allah razı olsun hangi bakanımıza Diyarbakır'la ilgili bir proje ile gittiysek onların desteğini gördük. Sayın milletvekillerimiz iki tanesi aramızda, Allah onlardan razı olsun. Hangi konunuz varsa Ankara'da önümüze düştüler bakanlık bakanlık gezdik. Problemleri çözdük, çözüyoruz. Anahtar, bu şehirdeki güven ve huzur ortamının devam etmesi. Bunu sağladığımız da Allah'ın izniyle Biz Diyarbakır'ın var olan problemlerini çözmeye devam ederiz.’’

Törende Diyarbakır milletvekili Mehmet Mehdi Eker ile Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Kendal Okutucu da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu, törene katılanlarla birlikte grup köy yollarının açılış kurdelesini kesti.

Törene, AK Parti Milletvekilleri Ebubekir Bal ve Mehmet Mehdi Eker, İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, AK Parti İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi