Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu;

Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu tarafından yayımlanan mesajda, "Ülkemizde, 4 Ocak 1961 tarihinde kabul edilen ve gazetecilere bazı yasal güvenceler sağlayan kanunun ardından, 10 Ocak günü 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kutlanmaya başlanmış, habercilik görevinin farkındalık vesilesi olagelmiştir." denildi.

Doğru ve hızlı iletişim imkânlarının olmadığı günlerden, teknolojinin hızla geliştiği bugünlere kadar gazetecilerin her an ve her yerde büyük bir özveri ile doğru ve tarafsız habere ulaşmak ve kamuoyuna ulaştırmak için emek verdiğini belirten Karaloğlu, "Milletimizin eli, gözü, kulağı olabilmek için zaman mefhumu gözetmeksizin gece gündüz çalışmaktadır. Gazetecilerin tarihe not düştüğü önemli bir toplumsal hafızaya sahiptir. Şüphesiz bu hafıza, şehrimiz ve insanımız için önemli bir mirastır. Bugün bizler, hep beraber, bu mirastan ilham alarak hizmet üretme, şehrimizin ve insanımızın yarınlarını inşa etme gayreti içerisindeyiz." ifadelerine yer verdi.

"Hizmetlerin kamuoyuna duyurulması ve anlaşılmasında gazetecilerimizin çok büyük katkıları var"

Karaloğlu, "Bu manada, şehrimizin gelişmesi, kalkınması ve vatandaşımızın refahının artması için ürettiğimiz proje ve hizmetlerin kamuoyuna duyurulması ve doğru anlaşılması noktasında, bizlerle birlikte çalışan, gece gündüz emek veren gazetecilerimizin de çok büyük katkıları ve rolleri var." diye belirtti.

Yayımladığı mesajda Diyarbakır'da yapılan çalışmalarda doğru ve tarafsız haberlerle katkı sağlayan gazetecilere teşekkürlerini ileten Karaloğlu, "Bu zor görevlerinde muvaffakiyetler diliyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüz kutlu olsun." dedi.

Editör: Haber Merkezi