Şanlıurfa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Bilişim Suçları Büro Amirliğine son zamanlarda değişik illerden, çok sayıda vatandaşın kredi kartı bilgileriyle Şanlıurfa'da alışveriş yapıldığı şikayeti bildirilmesi üzerine ekipler harekete geçti.

KART ÇETESİ

Ekipler, internet üzerinden başkalarının kredi kartı şifrelerini ele geçirerek, hesaplarını boşaltan M.T., A.K., İ.T., R.G. isimli şahısları takip altına aldı. Daha önceden aynı suçlardan poliste kaydı bulunan 4 şüpheliyi uzun süre izleyen ekipler, bu kişilerin, başkalarına ait kredi kartı bilgilerini ve interaktif işlem şifrelerini ele geçirmek amacıyla içinde virüs programı olan hayali alışveriş siteleri hazırladığı, bunlara girip alışveriş yapmak isteyenlerin cep telefonu numarası ve kredi kartı bilgilerini virüs programı aracılığıyla elde ettiği, daha sonra bu kişilere ait kredi kartlarının kopyalarını çıkartıp alışveriş yaptığı belirlendi.

YAKALANDILAR

Yüklü miktarda, piyasayı dolandıran ve aralarında 1'i asker olan 4 kişilik çete, polisin takibi sonucu gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan 4 şüpheli önce sağlık kontörlü için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Ardından adliyeye sevk edildi.

Editör: Haber Merkezi