DİYARBAKIR - Şırnak'a bağlı Uludere'deki Ortasu (Roboski) köyü sınır noktasında, TSK bombardımanı sonucu, sınırı geçmeye çalışan çoğunluğu 15-20 yaş arasındaki 35 köylünün katledilmesinin ardından toplumun her kesiminden tepkiler çığ gibi büyüyor.
 
Diyarbakır'da bulunan ve aralarında Mustazaf Der, Özgür Der, Memur Sen gibi STK'ların bulunduğu 50 Sivil Toplum Örgütü, Cuma Namazını müteakiben Diyarbakır Ulu Cami'nde gıyabi cenaze namazı kıldırdı.
 
Olayı Katliam ve Zulüm Olarak Görüyoruz
Kılınan cenaze namazının ardından İLKHA'ya açıklamalarda bulunan İkra Eğitim Der Genel Başkanı Av Abdulgani Orhan, yaşanan olayı zulüm ve katliam olarak gördüklerini ifade ederek, bu zulme sebep olanların hiçbir mazereti olamayacağını söyledi. Yaşanan olayı kınamak amacıyla yarın saat 12.30'da ACZ plaza önünde kitlesel basın açıklaması yapacaklarını belirten Orhan, 50'ye yakın STK'ların katılımıyla ortak tepkilerini dile getireceklerini ve tüm halkı yarınki basın açıklamasına davet etti.
 
Faillerin Yargılanmasını İstiyoruz
Memur Sen Diyarbakır İl Başkanı Aziz Aslan, 30 yıldır bu ülkede 60 bin insanın kanı aktığını dile getirerek, bunların üstüne bir de Uludere'deki 35 masun insanın kanı eklendiğini ve bu olayın kendilerini derinden üzdüğünü söyledi. Uludere'de 35 masum insanın hunharca katledilmesinin izah edecek hiçbir tarafı olmadığını ifade eden Aslan, "Bu olayın demokratik açılım, yeni Anayasa çalışması, Bülent Arınç'ın konuşmasına denk gelmesi daha önce bizlere izlettirilen filmin tekrarı mahiyetinden başka bir şey değildir. Bu nedenle masum bir şekilde katledilen vatandaşlarımızın hükümet tarafından failleri bulunup yargılanmasını istiyoruz. Bu konu ile ilgili yarın saat: 12.30'da ACZ plaza önünde 50'ye yakın Sivil Toplum Kuruluşunun katılımıyla geniş katılımlı bir basın açıklaması yapacağız. Sizin aracılığınız ile tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)
Editör: Haber Merkezi