Batman-Diyarbakır karayolunun Salat köyü yakınlarında pilket yüklü tırla midibüsün çarpışması sonucu korkunç bir kaza meydana geldi. Bu kazaya iki aracın daha karışmasıyla ortalık savaş alanına döndü.

29_d.jpg

OLAY YERİNE GELEN DİYARBAKIR VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Batman-Diyarbakır karayolunun Salat beldesiyakınlarındaki kaza yerinde incelemesi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, 56 AF 155 plakalı midibüs ile 63 YU 771 plakalı tuğla yüklü tırın çarpışması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 25'e yükseldiğini söyledi.

Vali Toprak, ''24 kişi olay yerinde, bir kişi ise Batman'da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Bu arada, kaza nedeniyle ulaşıma kapanan Batman-Diyarbakır karayolu ekiplerin çalışması sonucu trafiğe açıldı.

''Hepimizin içi burkuldu, bu canlar kolay kolay yetişmiyor'

Vali Toprak, gazetecilerin yollardaki çalışmalara ilişkin çeşitli sorularını şu şekilde yanıtladı:

''Hepimizin içi burkuldu, bu canlar kolay kolay yetişmiyor. Diyarbakır'ı çevre illerine bağlayan tüm yollar duble hale getirildi. Şu anda duble yapıldıktan sonra bunlar satıh kaplama, sıcak karışıma dönüşmesi gerekiyor. Bu işlemden önce daha önce kullanılan yolunda standardının yükseltilmesi gerekiyor. Bunlar elbette bir günde yapılamaz, yolların satıh kaplamadan, sıcak karışıma dönüşmesi için çalışmalar sürüyor. Ne kadar yolları iyi standartlara kavuşturursak kavuşturalım, insanların dikkat etmesi gerekiyor. Bu kazanın şu veya bu nedenle meydana gelmiş olsa da insanların dikkat etmesi gereken hususlar var. Burada öyle anlaşılıyor ki hız limitlerinin çok üzerinde bir gidiş var. Yani tır ve yarım otobüsün çarpışmasında bu kadar insanın hayatını kaybetmesi düşük hızda mümkün değil. Nasıl bir şiddet ve hızla meydana geldi ki otobüsün yarısı yok.''

ÇALIŞMA NEDENİYLE TRAFİK AKIŞI TEK ŞERİTTEN VERİLİYORDU

Diyarbakır Karayolları Bölge Müdürlüğünün Salat bölgesinde yeni hizmete giren duble yolda çalışma başlattığı için trafik akışı tek şeritten veriliyordu. Kaza da bu bölgede meydana geldi. Trafik levhalarının yetersizliği ve yolun tek şerite düşmesi nedeniyle kazanın meydana geldiği belirtildi.

BÖLGE HALKI KARAYOLLARINA TEPKİ GÖSTERDİ

25 kişinin yaşamına mal olan kazanın meydana geldiği Yukarı Salat Belde sakinleri, kaza bölgesine gelerek, gördükleri manzara karşısında hayrete düştüler. Bölge halkı toplu halde, Karayollarının yol çalışmalarına ve ihmallere tepki göstererek, kazanın yol çalışmasından ötürü meydana geldiğini dile getirdiler.

32_d.jpg

002_d.jpg

006_d.jpg

Editör: Haber Merkezi