Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı ve Ortasu köyleri arasında kalan kırsal alanda terörist sanılarak vurulan kaçakçılardan 35'inin ölmesi ve 1 kişinin de yaralanması üzerine bölgeye gelen Bdp Milletvekili Ayla Akad, yapılan askeri operasyonu katliam olarak nitelendirdi.

Cenazelerin bulunduğu hastaneye gelerek incelemelerde bulunan Akad, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada; "Burada hukuksuzluk var, bunun hesabını versinler. Biz hesap soracağız. Sonuna kadar, halkımız bulunduğu her yerde ayağa kalksın, hakkını sorsun. Biz bunu kabul etmeyeceğiz, hesap soracağız." dedi.

Köyde toplanan halka yönelik de bir konuşma yapan Ayla Akad; "Koordinasyonla yapıyoruz diyenler, aldıkları istihbaratla, 35 tane gencimizin katili olmuşlardır. Uluslararası bir koordinasyonla gençlerimizi katletmişlerdir. Ortadaki açık gerçek budur. Biz de bu katliamlardan sorumlu olanları, sözümüz olsun, ahdımız olsun ki analarımızın dökülen her damla gözyaşının hesabını soracağız bu katliamcılardan. Bu ülkenin başbakanı, bu ülkenin Genelkurmay Başkanı, bu ülkenin İçişleri Bakanı, terörle koordinasyon başkanı o koltukta oturmasınlar." dedi.

 

Editör: Haber Merkezi