Bismil Millet Bahçesi'nde düzenlenen Veda gecesinde, Kaymakam ve Belediye Başkan V. Hamza Türkmen, Cumhuriyet Başsavcısı, Hakim ve Savcılar, İlçe Garnizon Komutanı Emniyet Müdürü, siyasi parti temsilcileri, Kanaat Önderleri, muhtarlar ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ve kurum amirleri katıldı.

 

Bismil’de 1 yıl görev yaptığı süre içinde birçok başarılı çalışmaları ve insanlarla olan diyalogları ve renkli kişiliğiyle kapısı herkese açık olan, Kaymakam Hamza Türkmen için düzenlenen veda gecesinde katılımcıların konuşmalarının ardından söz alan Türkmen yaptığı duygu dolu konuşmasıyla katılımcılara hüzünlü anlar yaşattı.

 

kaymakam türkmen'İN veda mesajı

İşte Kaymakam Hamza Türkmen Veda konuşması; Biz ilk geldiğimizde İstasyon caddesinde yürürken, bir amca vardı. Dedi ki; “Kaymakam Bey bak, 1 metre çukuru görüyor musun? Bu nedir” dedi. Burada ne araba sürülür ne araba park edilir. Bismil’de bir anne bana mesaj attı. Kaymakam Bey ben bebeğimi bebek arabasıyla bu yollarda süremiyorum. Bir kız dedi Bismil’de kütüphane yok. Bir grup genç dedi bizim halı sahamız yok.

 

Ama biz ne yaptık. Bismilli kalkındırmak için, Elimizi taşın altına koyduk. Mücadele ettik. Biz asla mücadeleden kaçan taraf olmadık. Hep hizmet gayreti içinde olduk. Mücadele etmenin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Fakat biz bu mücadele ruhumuzu Sayın Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımızdan aldık. Biz bu mücadele ruhunu bizi hiç yalnız bırakmayan, Sayın Valimizden aldık. Biz bu mücadele ruhunu Bismilli kardeşlerimizin sevgi ve muhabbetinden aldık.” Dedi.

 

ÖNEMLİ PROJELER YAPTIK.

Türkmen sözlerine şöyle devam etti “Bismil için 2021-2023 yılına uzanan büyük bir yatırım programı hazırladık. İşlerimizin bir kısmını bitirdik. Bir kısmı ise bitme aşamasında önemli bir kısım da proje ve ödeneğiyle birlikte yapılmayı bekliyor. Şu anda Bismil’de çalışma yapılmayan her hangi bir yer yok. Biz herkese ulaşmaya çalıştık. Kimseyi ayırmadık. Tüm insanlara ve Bismillilere eşit mesafede durduk.

Benim birinci görevim Bismil için var gücümle çalışmaktı. Görev yaptığım sürede karar vermek zorunda kaldığım konularda Bismil ve Bismillilerin menfaati doğrultusunda, Bismillin menfaati en üst noktada karar vermeyi gayreti içerisinde olduğumu bir kez daha huzurlarınızdan belirtmek istiyorum.

BİSMİL’DE AYRILMAK BENİM İÇİN BİR TERCİH DEĞİLDİ. BİR ZORUNLULUKTU.

“Bismil’den ayrılmak benim için bir tercih değildi, bir zorunluluk,” diyen Türkmen; “Yaşadığımız görüş ayrılıkları sonucu bu noktaya gelindiğini zaten bu masada oturan herkes biliyor” diyerek üstü kapalı bir göndermede bulundu.

Türkmen son olarak; “Hiç kimseye bir kızgınlığım yok. Fakat zamansız görev değişikliğim Bismil için kurduğum, birçok hizmetin ve hayallerimin yarım kalmasına neden olduğunu belirtmek istiyorum. Bismil için hedeflediğim hizmetleri bitirememek beni üzen tek şey oldu. Dedi.

Konuşmanın ardından kendisine takdim edilen plaketleri ve hatıraları kabul eden Kaymakam Hamza Türkmen, gecenin sonunda tüm misafirleri ile tek tek görüşerek veda etti.

 

Editör: Haber Merkezi