Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Enver Hakan Zengince, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı. Zengince, başta Bismil’deki yerel gazeteciler olmak üzere tüm çalışan gazeteci ve basın mensuplarının 10 Ocak Gazeteciler gününü tebrik etti.

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Enver Hakan Zengince tarafından yayımlanan mesajda; “

"Toplumun doğru şekilde bilgilendirilmesi ve kamuoyunun doğru bir şekilde aydınlatılmasına katkı sağlayan başta Bismil’deki yerel gazeteciler olmak üzere, haber peşinde koşan, doğru haberin aktarılması için gece gündüz demeden emek veren tüm gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutlarım.” İfadeleri kullanıldı.

Zengince; Zengince’nin mesajının tamamı;

“Ülkemizde, 4 Ocak 1961 tarihinde kabul edilen ve gazetecilere bazı yasal hak ve güvenceler sağlayan kanunun ardından, 10 Ocak günü 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Gazeteciler gece gündüz fark etmeksizin zor şartlar altında, halkı doğru şekilde bilgilendirmek, yapılan çalışmaları, hizmetleri aktarmak ve kamuoyunu aydınlatmak için çalışmakta ve adeta, toplumun sesi, gözü, kulağı olmaktadırlar. Gerek ilçemizde yapılan çalışmalar ve hizmetlerin halkımıza doğru bir şekilde aktarılması, gerekse de halkımızın talep, görüş, istek ve düşüncelerinin bizlere iletmesi, ilçedeki eksikliklerden haberdar olmamızın sağlanması gazeteciler vesilesi ile sağlanmaktadır. Gazeteciler toplum ile aramızda bir köprü görevi görmektedirler. Bu vesileyle toplumun doğru şekilde bilgilendirilmesi ve kamuoyunun doğru bir şekilde aydınlatılmasına katkı sağlayan başta Bismil’deki yerel gazeteciler olmak üzere, haber peşinde koşan, doğru haberin aktarılması için gece gündüz demeden emek veren tüm gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutlarım.”

Editör: Haber Merkezi