Hani Lisesi'nden iki yıl önce mezun olan Emel Etik, ilçede kaymakamlığın desteğiyle özel bir dershaneye gitti. Etik, bu yıl girdiği sınavlarda başarı göstererek, çocukluğundan beri hayal ettiği doktorluğa ilk adımı atmak için Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. 8 çocuklu bir ailenin kızı olan Emel Etik, ilçede kadın doğum doktorunun bulunmamasının sıkıntı yarattığını anlatırken şöyle dedi:

"Düz bir lisede okuyup sadece bir dönem dershaneye gittim. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandığım için çok mutluyum. Okulumu bitirir bitmez de doğduğum yaşadığım ilçe olan Hani'ye dönerek halkıma kadın doğum doktoru olarak hizmet edeceğim. Tıp fakültesini kazanmak benim için çok önemliydi. Bunun gururunu yaşıyorum. "

Etik, anne ve babaların çocuklarına her konuda yardımcı olmalarını ve sahip çıkmalarını istedi. Öğrenci arkadaşlarına da tavsiyelerde bulunan Etik, şöyle devam etti:

"Okula giden arkadaşlarım hayatlarına yön verecek eğitimlerine çok önem versin. Hayatlarındaki en büyük önemi eğitimlerine versinler. Yaşamları ilerledikçe eğitimin öneminin farkına varacaklar. Saygıya önem versinler, büyüklerine, anne-babalarına ve öğretmenlerine saygıda kusur etmesinler. Bol kitap okusunlar. Bizim dönemimizde branş öğretmeni başta olmak üzere birçok eksiğimiz vardı. Çözemediğimiz sorular, çözümsüz kalıyordu. Ancak ben çok çalışarak, azmederek başardım. Şimdi Hani Lisesi'nde tüm branşlarda yeterli öğretmen var. Şu anki öğrenciler benden daha şanslı. "

Editör: Haber Merkezi