Edinilen bilgiye göre kaza dün 15.30 sıralarında Bismil ilçesi Tepe Beldesinde meydana geldi. Sürücüsü ve plakası  belirlemeyen Okul servisi, 50 yaşındaki zihinsel özürlü Azize Kızılkaya'ya çarptı.

                Vatandaşlar tarafından çağrılan ambulans ile Bismil Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kazazede, burada yapılan ilk müdahaleden sonra, Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Azize Kızılkaya kurtarılamayarak, gece saatlerinde yaşamını yitirdi.
               Olay esnasında araç sürücüsnün kaçtığı ve daha sonra jandarmaya teslim olduğu öğrenildi.

               Kazada hayatını kaybeden Azize Kızılkaya'nın cenazesi akşam saatlerinde Tepe beldesi mezarlığına defnedildi. Cenazeye 200 yakın araç katılırken, Belde halkı zihinsel özürlü Azize'nin feci şekilde kazada hayatını kaybetmesine çok üzüntülü, Belde halkı Azize zihinsel özürlü olabilir ama Tepe halkı onu çok seviyordu. Hiç kimseyi rahatsız etmemiş, Hiç aile farkı gözükmeden herkesin düğününe gider, küçük çocuklar etrafını dolanırdı. Kazada hayatını kaybeden Azize sadece Kızılkaya ailesinin değil, Tüm Tepe halkını kızıdır. Okul da öğrenciler bile kazada hayatını kaybeden Azize için ağladı.

               Bismil Haber gazetesi olarak Merhuma Allahtan Rahmet, ailesine ve Tepe belde halkına başsağlığı ve sabır dileriz.

Editör: Haber Merkezi