CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Esenler’deki üye katılım törenine katıldı. Törende konuşan Kılıçdaroğlu, geçmişte CHP’nin yaptığı hataları kabul ederek "Cumhuriyet Halk Partisinin geçmişte hiç kusuru olmadı mı, kabahati olmadı mı? Oldu efendim. Kabahati de oldu, kusuru da oldu. Biz getirdik, ne yaptık, başörtüsünü Türkiye'nin bir numaralı sorunu haline getirdik. Senin başka derdin yok mu kardeşim?" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Esenler’de düzenlediği üye katılım töreninde özeleştiride bulundu

Konuşmasına CHP’nin geçmişte yaptığı hatalara değinerek başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP’nin geçmişte hiç kusuru, kabahati olmadı mı? Oldu efendim. Kabahati de oldu, kusuru da oldu. Biz getirdik ne yaptık, başörtüsünü Türkiye’nin bir numaralı sorunu haline getirdik.

’Komşu komşunun külüne muhtaçtır’ derlerdi. Her birimiz komşularımızla iyi geçinirdik. Eğer biri güzel yemek yapıyorsa komşumuza da götürürdük, bayramlarda otururduk, kucaklaşırdık, dertlerimizi anlatır, sevinçlerimizi paylaşırdık. Şimdi öyle bir noktaya geldik ki komşumuzun kimliğini, inancını, yaşam tarzını soruyoruz. Yani toplum ayrıştı. Sizden sadece bir şey istiyorum. Güvenin ve asla umudunuzu kaybetmeyin.

Kemal Kılıçdaroğlu bu sözleri söyledi ama 2008 yılında üniversitelerde başörtü serbestisi tanıyan değişikliği getiren kanuni düzenlemenin iptali için Anayasa mahkemesine başvuran da kendisi idi.

Kamuoyu bu sözlerin seçim yatırımı olup olmadığını merak ediyor.

Editör: Haber Merkezi