Merkez Diyarbakır Bağlar ilçesine bağlı 10 kilometre uzaklıkta bulunan Ağaçgeçit Mahallesi'nin cami ve taziye evi ihtiyacını; Beyoğlu, müftülük, mahalle sakinleri ve hayırseverlerin desteğiyle yerine getirildi. Uzun yıllardır yaşanan sorunun aşılması mahallede yaşayan vatandaşlar arasında memnuniyetle karşılandı.

Eğitim kurumları, ibadethaneler, taziye evleri gibi toplumsal ihtiyaç olan alanlara yönelik destekleriyle öne çıkan Beyoğlu, göreve geldikten sonra ziyaret ettiği ilk kırsal yerleşim yerleri arasında yer alan Ağaçgeçit Mahallesi'nde vatandaşlar tarafından aktarılan cami ve taziye evi talebi üzerine çalışma başlatmıştı.

Peygamber efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Hazreti Muhammed'in ismi verilen caminin çevre düzenlemesi ve parke taşı döşeme çalışmaları belediye tarafından yapıldı. Belediye ayrıca taziye evine malzeme desteğinde bulundu. Her iki eser de iki yıllık çalışmanın ardından tamamlandı.

Caminin estetik görüntüsü dikkat çekerken önümüzdeki günlerde hem cami hem de taziye evini hizmete açacaklarını belirten Ağaçgeçit Mahallesi Muhtarı Sedat Doğan, "Bağlar Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu'na müteşekkiriz. Kendisi bizi ziyaret ettiğinde bu eksiklere bizzat şahit oldu. Bizim de talebimiz oldu ancak kendisi zaten bu konuda kararlıydı. Cami için çevre düzenlemesi ve parke taşı döşemesi yaptırdı. Taziye evi için de malzeme desteğinde bulundu. Köy sakinleri, hayırseverler ve müftülüğün katkıları oldu. Hepsinden Allah razı olsun. Köyümüz iki güzel esere kavuştu. Bundan dolayı sevinçliyiz. Önümüzdeki günlerde camimizi ve taziye evimizi hizmete açacağız inşallah." dedi.

Editör: Haber Merkezi