2007 yılından beri vekâletle kurban kesim kampanyası düzenleyen Kızılay, hayırseverlere “Kurban’ın Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla sesleniyor. Kampanyalarını içeriğine ilişkin basın açıklaması yapan Kızılay Diyarbakır Şube Başkanlığı, yapılacak kurban bağışlarının kabulüne hazır olduklarını ifade etti.

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde bulunan Kızılay Diyarbakır Şubesinde yapılan açıklamayı Diyarbakır Şube Başkanı Mesut Işık okudu.

Kızılay’ın geleneksel hale gelen vekâletle kurban kesim kampanyası 2019 yılında da devam ettiğini belirten Işık, “Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay, kurban etlerini de yüzbinlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı süresince değil, yıl boyu ete kavuşacak. Kızılay bu yıl, Türkiye'de dahil 51 ülkede vekâlet sahipleri adına kurban kesecek.” dedi.

Işık, “Kızılay’ın ‘Kurban’da Kızılay Modeli’ sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, veterinerler tarafından seçilerek, modern kombinalarda, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek.” ifadelerini kullandı.

Kurban etlerinden elde edilecek etlerin tüketimine de değinen Işık, “Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık, 5 kilo gramlık ve 10 kilo gramlık kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kavurma konservesinin yanı sıra anlık ve aşevlerinde de dağıtımlar yapılacak.” şeklinde konuştu.

Yurtdışında 50 ülkedeki ihtiyaç sahipleri için Kızılay’ın kurban vekâletlerini kabul ettiğini hatırlatan Işık, “Hayırseverler Bosna Hersek, Bulgaristan, Senegal, Nijer, Çad, Etiyopya, Pakistan, Bangladeş, Kırgızistan, Tataristan, Filistin ve Irak gibi Ortadoğu, afrika ülkeleri olmak üzere yurtdışında 50 ülkedeki ihtiyaç sahipleri için Kızılay’a kurban vekâletlerini verebilecek.” diye belirtti.

Bağış bedelleri ve ödeme şekilleri hakkında da bilgi aktaran Işık, “Hayırseverler, yurtiçi bir hisse kurban vekâlet bedeli olarak 850 lira öderken, yurtdışı kurban vekâlet bedeli için 725 lira ödeyecek. Vatandaşlar; Bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, Türk Kızılay Şubelerini, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını, İnternet bankacılığını, Mobil bağış uygulamasını, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekâletlerini verebilecekler.” dedi.

Işık, ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekâlet sahipleri, 4 taksit imkânından da yararlanabileceklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi